Primarul Marius Stan (UNPR) din Galaţi are ca proiect prioritar tunelul pe sub Dunăre

| 12 mai, 16:23

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan (UNPR), aflat în cursa electorală pentru un al doilea mandat, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că proiectul prioritar pentru municipiu îl reprezintă tunelul pe sub Dunăre.

Edilul a precizat că tunelul are toate şansele să fie inclus în Masterplanul României pe transporturi. 

'Ştiţi că se vorbea că masterplanul a fost deja aprobat, ei bine, nu, el a fost retrimis de Comisia Europeană şi urmează să fie rediscutat în Parlament. La întâlnirea din această săptămână, la care şi noi am fost invitaţi, la Bucureşti, întâlnire la care au fost prezenţi comisarul european Corina Creţu, fostul ministru al Fondurilor Europene, domnul Teodorovici, dar şi actualul ministru, am aflat că tunelul este un subiect cunoscut de doamna Corina Creţu de la domnul europarlamentar Dan Nica(PSD), căruia trebuie să-i mulţumesc pentru acest lucru... Astfel, tunelul are şanse să fie prins în Masterplanul pe transporturi, o idee excelentă având în vedere că investiţia nu înseamnă doar dezvoltarea zonei Galaţiului, ci şi a Brăilei, a judeţelor Tulcea, Constanţa, dar şi zonei Vaslui-Focşani', a spus Stan. 

Primarul a mai spus că pe 18 mai, la Sala de Festivităţi 'Aula Magna' din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, va avea loc Conferinţa de prezentare a proiectului de realizare a subtraversării Dunării la Galaţi, urmată de o dezbatere publică la care poate veni orice cetăţean interesat de acest subiect. 

'După ce reprezentanţii Louis Berger (firma care face studiul de prefezabilitate) vor face o prezentare tehnică a proiectului, când vom afla în ce fază este acest proiect, oricine va putea pune întrebări despre acest proiect vital pentru zona noastră. Am invitat deja reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai mediului academic, reprezentanţii societăţii civile', a spus Marius Stan, adăugând că la dezbatere a fost invitat şi ataşatul comercial al ambasadei SUA în România. 

Stan a menţionat că în mandatul lui au fost realizate nu mai puţin de 106 investiţii. 

Sâmbătă, de la ora 10.30, la Sala Sporturilor Galaţi va avea loc lansarea oficială a candidatului UNPR Galaţi, Marius Stan, pentru Primăria municipiului Galaţi, dar şi a candidaţilor la Consiliul Local.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ