Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, declarat incompatibil de ANI

| 07 apr, 10:28

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat faptul că primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 14 ianuarie 2015, întrucât a deţinut simultan şi funcţia de administrator al SC Moldova Expedition SRL.

Potrivit unui comunicat al ANI, Marius Stan a încălcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit căruia "Funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale". 

Marius Stan a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere. 

Conform prevederilor legale, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioada de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ