Primarul oraşului Nehoiu, Florentin Neagu, rămâne în arest

| 12 dec, 2014

Contestaţia primarului oraşului buzoian Nehoiu, Florentin Lungu, privind măsura arestării preventive a fost respinsă vineri de magistraţii Tribunalului Prahova, a declarat pentru AGERPRES judecătorul Gabriela Mihai, purtător de cuvânt al Tribunalului Prahova.

Primarul oraşului Nehoiu, Florentin Lungu, a fost arestat preventiv marţi, 9 decembrie pentru 30 de zile în baza unei decizii a Judecătoriei Ploieşti.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de primarul oraşului Nehoiu, Florentin Lungu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual, reducerea suprafeţei fondului forestier fără drept, instigare la infracţiunile de fals intelectual, distrugere de înscrisuri, tăiere şi sustragere ilegală de arbori.

El este acuzat că ar fi retrocedat ilegal suprafaţa de pădure de 3 hectare, în zona Lunca Mare, oraş Nehoiu, defrişată ilegal şi urmată de alunecări de teren, care au pus în pericol cimitirul de la baza versantului.

'Inculpatul, în calitate de primar al oraşului Nehoiu, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care a urmărit obţinerea pentru sine a unui folos material (respectiv intrarea în proprietatea sa a unui teren în suprafaţă de 3 ha). Totodată, în aceeaşi calitate, inculpatul a îndeplinit un act în mod defectuos prin care s-a cauzat o pagubă (în calitate de preşedinte al comisiei de fond funciar a semnat două procese-verbale de punere în posesie a unei persoane cu o suprafaţă de teren, deşi avea cunoştinţă de faptul că acestea conţineau date nereale). De asemenea, inculpatul a instigat angajaţi ai Primăriei Oraşului Nehoiu şi ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă şi ulterior să rescrie registre de evidenţă a proceselor verbale de punere în posesie, să întocmească în mod defectuos un plan parcelar, să taie fără drept şi să sustragă material lemnos aflat pe terenul de 3 ha, tăiere ce a fost efectuată pentru crearea unui drum de acces către mai multe construcţii ce îi aparţineau', se precizează în probatoriu administrat în cauză.

Conform sursei citate, urmărirea penală a fost efectuată de către procurori cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova şi cu suportul tehnic şi operativ al Serviciului Român de Informaţii.

Primarul Florentin Lungu mai este judecat şi într-un alt dosar aflat pe rolul Judecătoriei Pătârlagele. În februarie 2014, la sesizarea Agenţiei Naţionale de Intergritate (ANI), Florentin Lungu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti fiind acuzat de conflict de interese, pentru că, în calitate de primar, a dispus plata sumei de aproximativ 270.000 de lei către o firmă pe care o administra.

Tag-uri: arest, primar nehoiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ