Primarul Robu, despre interzicerea micilor și manelelor: ”Îi respect pe toţi cetăţenii”

| 30 noi, 15:28

 

Primarul Timișoarei Nicolae Robu a venit sâmbătă cu clarificări legate de subiectul ″mici şi manele″⁣, precizând că acestea nu sunt interzise, dar există anumite condiţii care trebuie respectate.

 

 

Precizările vin după ce, în spaţiul public, au apărut informaţii potrivit cărora edilul Timişoarei ar fi interzis astfel de manifestări.
“Respect dreptul oricui la propriul gust muzical, indiferent care ar fi acesta, deci inclusiv dreptul la îndrăgirea manelelor. Îi respect pe toţi cetăţenii, indiferent de gustul lor muzical, deci şi pe cetăţenii iubitori de manele. Nu am interzis manelele în Timişoara, aşa ceva neputând nimeni face în democraţie. Atâta tot că am dispus interdicţii de interpretare / difuzare a lor pe domeniul public în spaţii deschise cum ar fi Pieţele Victoriei, Libertăţii, Unirii, Sfântul Gheorghe, Traian şi în Parcurile Rozelor, Justiţiei, Central, Alpinet, Botanic, Copiilor. Şi întreb: ce timişorean este acela care ar vrea contrariul? Ce apreciere ar primi el, dacă ar exista, din partea comunităţii timişorene? Manelele pot fi interpretate / difuzate în Timişoara şi pe viitor, fără probleme, pe proprietăţi private şi chiar pe domeniul public, cu aprobare din partea primăriei, în spaţii închise”, precizează primarul Nicolae Robu, sâmbătă, pe Facebook, potrivit Agerpres.
În privinţa consumului de mititei la grătar, edilul a menţionat de mai multe ori că atât timişorenii care locuiesc în zonele în care se încing grătarele sunt deranjaţi de mirosul specific, dar şi cei care trec prin apropierea unor astfel de locuri.
“Nu am interzis micii, cârnaţii etc - cine ar face şi cine ar putea face, presupunând că cineva ar vrea, aşa ceva? -, ci doar prepararea lor cu foc cu cărbune / lemne, pe domeniul public în spaţii deschise. Aşadar, nu vorbim de spaţiile private - preparare producătoare de fum abundent şi mirosuri puternice. Prepararea în tehnologii neproducătoare de fum abundent şi mirosuri puternice este permisă în continuare, inclusiv pe domeniul public în spaţii deschise. Întreb: e normal ca minunatele noastre pieţe şi parcuri (...) să fie inundate de fum?”, se întreabă Nicolae Robu, potrivit Agerpres.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ