Primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, nu mai are dreptul să îşi exercite funcţia

| 22 apr, 20:08

Primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, nu mai are dreptul să îşi exercite funcţia şi a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploieşti, în dosarul judecătoarei Ruxandra Popescu, fiind acuzat de abuz în serviciu, au declarat surse judiciare.

Direcţia Naţională Anticorupţie Ploieşti a decis vineri să îl pună sub control judiciar pentru 60 de zile pe edilul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea. Totodată, procurorii i-au interzis acestuia să îşi mai exercite funcţia de primar, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, primarul ar fi aprobat concesionarea mai multor terenuri din staţiunea Sinaia fără a exista o hotărâre de Consiliu Local în acest sens. Terenurile sunt aceleaşi cu cele care au făcut obiectul dosarului în care judecătoarea Ruxandra Popescu a dat o soluţie favorabilă unor persoane de la care ar fi primit bunuri necuvenite.

La ieşirea de la audieri, Vlad Oprea a declarat că nu poate face mai multe precizări despre anchetă, însă, întrebat dacă va mai candida, primarul a răspuns "evident că da".

Vlad Oprea a fost audiat, în calitate de martor, în dosarul judecătoarei Ruxandra Popescu în data de 16 martie, iar vineri a fost citat pentru a doua oară la sediul DNA Ploieşti, unde i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. Potrivit aceloraşi surse, edilul a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în vara anului 2010, în calitate de magistrat judecător, Ruxandra Popescu ar fi acceptat promisiunea făcută de o persoană care, la acea dată, ocupa o funcţie de conducere în Poliţia staţiunii Sinaia, de a i se plăti o haină de blană în schimbul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti favorabile şi într-un termen scurt a şi primit, prin intermediar, bunul pretins în valoare de aproximativ 500 euro.

"Ca urmare a faptului că acceptase promisiunea de a primi un folos necuvenit, în calitate de judecător la Judecătoria Sinaia, învestită fiind cu soluţionarea unui dosar civil, suspecta Popescu Ruxandra şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi, la data de 11 noiembrie 2010, a pronunţat o soluţie vădit contrară dispoziţiilor legale, prin care a dat câştig de cauză reclamanţilor, în detrimentul Primăriei Sinaia. Concret, prin respectiva hotărâre judecătorească, oraşul Sinaia şi Consiliul Local Sinaia au fost obligate să încheie contracte de vânzare – cumpărare pentru trei terenuri în suprafaţă totală de peste 500 metri pătraţi care făceau obiectul unor contracte de concesiune, la preţuri defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de aproximativ 220.000 euro şi un folos necuvenit pentru cei trei concesionari", susţinea DNA.

Tocmai modalitatea de concesionare a terenurilor i-au atras primarului Vlad Oprea dosarul penal pentru abuz în serviciu.

Surse judiciare spuneau că de hotărârea dată de judecătoare ar fi beneficiat mai multe persoane, printre care şi fostul şef al Poliţiei din Sinaia, Marin Tudorică, arestat preventiv în luna ianuarie pentru trafic de influenţă şi operaţiuni incompatibile cu funcţia.

În 22 martie, Curtea de Apel Ploieşti a decis cercetarea judecătoarei Ruxandra Popescu, magistrat la Judecătoria Sinaia, sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Tag-uri: DNA, sinaia, vlad oprea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ