Primele centrale fotovoltaice ale Enel Green Power din România devin operaţionale

| 15 iul, 2013

Enel Green Power (EGP) a conectat la reţea primele centrale fotovoltaice ale companiei în România, acestea având o capacitate instalată totală de circa 19 MegaWatt, se arată într-un comunicat al EGP, remis luni Agerpres.

Cele două centrale, Berceni 1 şi Berceni 2, sunt localizate în judeţul Prahova. Unităţile vor putea genera circa 29 milioane kWh (kilowat-oră) pe an.

Centrala Berceni 1 are o capacitate instalată de circa 10 MegaWatt. Unitatea poate produce circa 15 milioane kWh pe an, ceea ce corespunde unei nevoi anuale de electricitate a peste 7.500 de gospodării. Se evite astfel emisia în atmosferă a peste 6.800 tone dioxid de carbon (CO2), în fiecare an.

Centrala Berceni 2 are o capacitate instalată de circa 9 MW. Unitatea poate produce peste 14 milioane kWh pe an, ceea ce corespunde unei nevoi anuale de electricitate a peste 6.500 de gospodării, fiind evitată astfel emisia în atmosferă a peste 6.500 tone CO2, în fiecare an.

Berceni 1 şi Berceni 2 sunt primele centrale fotovoltaice ale Enel Green Power în România, ţară în care compania grupului Enel are o capacitate instalată de 498 MW în energie eoliană.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată în totalitate dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa şi America. În 2012, compania a generat peste 25 miliarde de kWh din surse precum apă, soare, vânt şi căldura Pământului, suficient pentru a satisface nevoia de energie a circa 10 milioane de gospodării, evitând emisia în atmosferă a peste 18 milioane de tone de dioxid de carbon. Enel Green Power este lider mondial în sector datorită mixului echilibrat de generare a energiei, generând volume cu mult peste nivelul mediu al sectorului.

Compania are o capacitate instalată de peste 8.000 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vânt, soare, apă, geotermale şi biomasă. În prezent, EGP deţine peste 700 de centrale operaţionale în 16 ţări din Europa şi America.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ