Primele manuale digitale vor fi făcute publice în ianuarie

| 13 iun, 2013

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat joi seară la TVR că cel mai probabil primele manuale digitale vor fi făcute publice în luna ianuarie 2014.

"Noi insistăm ca manualele să fie în format digital pe internet liber acces pentru toată lumea editori susţin că avem o problemă cu drepturile de autor. Din punctul de vedere al juriştilor din MEN, dar şi al unor edituri care lucrează în această zonă spun că atâta timp cât se semnează un contract şi tu decizi că se plăteşte numai pe baza manualului hârtie şi este un angajament. Un manual nu este o carte de autor. Manualul este bun public. Am spus că vom lăsa 6 luni la dispoziţie. Probabil că primele manuale digitale le vom avea în ianuarie. Cred că manualele digitale pentru clasa I-a, a II-a, a V-a şi a IX-a, acestea sunt clasele pe care vrem să le abordăm. Acestea ar trebui să intre în septembrie 2014 obligatoriu dar clasa I-a sperăm să o putem pune în bibliotecile şcolare şi pe internet încă din ianuarie", a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, schimbarea manualelor nu este o chestiune de opţiune "dacă se vrea sau nu se vrea", ci o obligaţie şi a susţinut că ele trebuiau schimbate deja întrucât unele dintre acestea au fost editate în anul 1998."

"Vorbim despre o adaptare a manualelor la ceea ce se întâmplă azi dar mai ales la ceea ce urmează să se întâmple în 2015, în 2018, 2020. Manualele după care învăţăm astăzi, pe care le folosim în şcoală unele au fost scrise în 1998, 1999, 2000. Nu este o chestiune de opţiune dacă vrem sau nu vrem, suntem obligaţi să le schimbăm, trebuia să le schimbăm deja", a spus demnitarul.

Ministrul Educaţiei a precizat că în cazul în care se vor găsi greşeli în proiectul de manual acesta se va respinge cu totul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ