Primul bilanţ al maidanezilor după legea eutanasierii: acum două luni erau pe străzi 65.000, câţi sunt azi

| 21 oct, 2013

Primăria Generală nu a trecută până acum la eutanasierea maidanezilor, cu toate că noua lege adoptată în parlament la finalul lunii septembrie ar permite şi această măsură. "I-am eutanasiat pe ăia bolnavi. În rest, nu. Stimulăm adopţia", a spus primarul Capitelei, Sorin Oprescu, întrebat duminică, la "După 20 de ani", dum va rezovla, în noile condiţii oferite de lege, problema câinilor vagabonzi.

Din datele oferite de Oprescu, doar 1.000 din cele 65.000 de animale fără stăpân au dispărut de pe străzi după episodul tragic în care Ionuţ Anghel, un copil de paru ani, a fost sfâşiat de o haită de câini în Bucureşti. "65.000 e numărul aproximativ (al câinilor de pe străzi, n.red.) Am început să acţionăm. 720 au fost adoptaţi, 520 şi-au găsit locul într-un adăpost, 800 de locuri sunt în bazele noastre. Planul prevede ca în 18 luni să reducem cu 80% numărul lor", a spus primarul general, potrivit gândul.info.

Oprescu se declară mulţumit că "s-a atenuat fenomenul pe la şcoli, pe la grădiniţe şi s-au spart spart nişte haite", însă admite că numărul câinilor prinşi de pe străzi se limitează la 150-200 zilnic. Prima soluţie avansată de Oprescu este amenajarea unor noi adăposturi: “Vreau ca în martie să ajungă o posibilitate de adăpostire între 10.000 şi 15.000", a spus el, fără a estima şi costurile.

Până la strângerea unui număr semnificativ de maidanezi de pe stradă, Primăria stă cu ochii pe rapoartele Institutului "Matei Balş". "Indicele de control al meu e scăderea muşcăturii. Anul trecut au fost 11.000 de persoane dintre care 20% sunt copii", a explicat Oprescu.

În opinia primarului general, "toată lumea este de vină" pentru situaţia actuală, de la Consiliul General, până la ONG-urile care au adoptat animale la distanţă. "Reteritorializarea a fost cea mai mare prostie. Toată lumea e de vină", consideră Oprescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ