Primul caz de BOALA LIMBII ALBASTRE, confirmat la Brăila

| 08 sep, 2014

Primul caz de "boala limbii albastre" s-a confirmat la Brăila, într-o gospodărie din localitatea Ulmu, unde din zece probe ridicate una a fost cu rezultat pozitiv, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Ştefan Stoian.

"Conform Programului de supraveghere serologică pentru bluetongue (boala limbii albastre) pe anul 2014, au fost recoltate şi expediate către laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, zece probe de ser sanguin de la bovine, aparţinând mai multor proprietari din comuna Ulmu, judeţul Brăila. În urma efectuării examenului pentru detecţia anticorpilor antivirus bluetongue s-a constatat că proba recoltată de la o bovină de pe raza unităţii administrativ teritoriale Ulmu a reacţionat pozitiv", a afirmat Ştefan Stoian.

Măsurile luate de ISU au vizat plasarea sub supraveghere oficială a gospodăriei, izolarea animalului şi interzicerea deplasării animalelor din şi în gospodăria respectivă.

Celelalte animale ale proprietarului unde a fost depistată bovina au fost izolate în gospodărie şi tratate.

"Se monitorizează permanent zona din jurul focarului prin inspecţii clinice periodice ale rumegătoarelor domestice (bovine, ovine, caprine etc), de către medici veterinari desemnaţi de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila. Deţinătorii de animale au obligaţia de a observa permanent rumegătoarele pe care le deţin şi de a anunţa apariţia oricărei modificări a stării de sănătate a acestora medicului veterinar", a spus lt. col. Ştefan Stoian.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ