"Boala limbii albastre" se extinde. Au fost descoperite focare în alte 4 localităţi din judeţul Buzău

| 01 sep, 2014

În alte patru localităţi din judeţul Buzău au fost semnalate în weekend cinci noi focare cu ,,boala limbii albastre', numărul total al unităţilor administrative-teritoriale cu focare ajungând la 16.

În judeţul Buzău au fost identificate în perioada 22 august-1 septembrie un număr 60 de focare active cu animale bolnave, cu patru decese, două vaci şi două oi.

'Virusul a fost semnalat în premieră într-o localitate din Câmpia Bărăganului, este vorba de comuna C.A.Rosetti, unde o bovină a murit', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Călin Iosif.

Potrivit sursei citate, în ultimele două zile, medicii veterinari au identificat ''boala limbii albastre'' în alte patru localităţi: Cernăteşti, două focare, Pănătău, Poşta Câlnău şi C.A.Rosetti, câte un focar.

'Cele mai multe focare, 12 la număr, au fost semnalate la Săruleşti şi tot ca o premieră, în weekend, boala a fost descoperită şi la caprine', a mai spus sursa citată. 

Pe 22 august, a.c., Laboratorul Naţional de Referinţă, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) a confirmat primele probe pozitive pentru 'boala limbii albastre'.

'Boala limbii albastre' este cauzată de un virus transmis de o insectă. Această boală nu se transmite la om şi nici de la animal la animal, dar produce însemnate pagube economice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ