Primul caz de extrădare din România pentru crime de război

| 24 dec, 10:42

Poliția Română va pune în aplicare primul mandat de extrădare din România, față de un bărbat urmărit internațional pentru crime de război.

Potrivit unui comunicat remis presei de către IGPR, bărbatul, cetățean bosniac și sârb, a fost depistat la data de 1 noiembrie pe raza județului Timiș, fiind urmărit internațional de Interpol Sarajevo pentru crime de război.

Biroul Național Interpol București a transmis informarea de urmărire internațională către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, iar pe 2 noiembrie instanța de judecată a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării, pentru 30 de zile, precizează sursa citată.

Persoana în cauză este bănuită că, încălcând legislația internațională și în special Convenția de la Geneva cu privire la protecția populației civile, ca membru al armatei, împreună cu alte persoane, ar fi aplicat măsuri de intimidare și violențe fizice asupra unor etnici bosniaci, care au fost supuși muncii forțate într-un lagăr de concentrare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ