Primul caz paranormal din istorie. ENIGMA copiilor VERZI din Woolpit

| 19 mai, 2014

În timpul domniei haotice a regelui Stephen al Angliei (1135-1154) a avut loc o apariţie extrem de ciudată în satul Woolpit din Suffolk. În timp ce secerătorii lucrau pe câmp, doi copii mici au fost găsiţi într-o cursă săpată pentru a prinde lupi. Copiii, o fată şi un băiat, aveau o piele de nuanţă verde şi purtau haine de o culoare ciudată realizate din materiale necunoscute.

După ce au fost descoperiţi de secerători, copiii au fost luaţi şi duşi în sat. Ajunşi în sat, localnicii s-au adunat în jurul lor, uitându-se miraţi şi punându-le diverse întrebări, însă limba în care răspundeau copiii nu era una cunoscută, aşa că aceştia au fost duşi la casa proprietarului pământului, Sir Richard de Calne, aflată la câţiva kilometri depărtare de Wykes.

Acasă la acesta, copiii au izbucnit în lacrimi şi timp de câteva zile au refuzat să mănânce pâinea şi celelalte alimente care le-au fost oferite. Când au văzut însă fasole proaspăt culeasă, copiii înfometaţi au dat imediat semne că vor să mănânce. După mai multe luni de mâncat fasole, aceştia au reuşit până la urmă să mănânce pâine.

Cu trecerea timpului, băiatul, care părea să fie mai mic decât fata, a devenit deprimat, bolnav şi în cele din urmă a murit, însă fata s-a adaptat la noua ei viaţă. Pielea ei şi-a pierdut treptat culoarea verde originală şi ea a devenit o tânără femeie sănătoasă. Aceasta a lucrat mai mulţi ani în gospodăria lui Richard de Calne, unde a fost considerată a fi "foarte libertină şi imprudentă".

A învăţat limba engleză şi apoi s-a căsătorit cu un om din oraşul vecin Lavenham (sau din King's Lynn, aflat la circa 64 km de Woolpit - relatările variază). După câţiva ani, ea a rămas văduvă, scrie epochtimes.com. Unele surse susţin că a primit numele de "Agnes" şi că s-a căsătorit cu un ambasador senior al lui Henry al II-lea pe nume Richard Barre.

Când a fost întrebată despre trecutul ei, fata a fost capabilă doar să îşi amintească detalii vagi despre locul de unde a venit cu fratele ei în acea vară şi cum a ajuns la Woolpit. Ea susţinea că vine din Ţara lui St. Martin, o lume subterană unde soarele nu răsărea niciodată şi lumina era precum amurgul. Toţi locuitorii de acolo erau de culoare verde. Fata şi-a amintit că într-o zi aveau grijă de turma tatălui său pe câmp şi, urmărind vitele, au ajuns într-o peşteră unde au auzit sunetul puternic de clopote. Fermecaţi, ei au rătăcit prin întuneric pentru o lungă perioadă de timp până când au ajuns la gura peşterii, unde au fost imediat orbiţi de lumina soarelui. Dezorientaţi şi înspăimântaţi de zgomotul secerătorilor, au încercat să găsească drumul înapoi dar au căzut în capcana pentru lupi.

Rapoartele despre copiii verzi apar în opera lui Ralph de Coggeshall „Chronicum Anglicanum” precum şi în a lui William de Newburgh „Historia rerum Anglicarum”, scrise în 1189, respectiv 1220.

Cei doi scriitori au vorbit despre sosirea inopinată şi inexplicabilă a celor doi copii verzi în sat, pe care o localizează în timpul unei veri din secolul al 12-lea. Ralph a fost stareţul unei mănăstiri cisterciene de la Coggeshall, aflată la aproximativ 42 km la sud de Woolpit, iar William a fost preot la Mănăstirea Augustinian din Newburgh.

William susţine că povestea sa din Historia rerum Anglicarum se bazează pe "rapoarte de la un număr de surse de încredere", iar relatarea lui Ralph din Chronicum Anglicanum încorporează informaţii de la Sir Richard de Calne care le-a acordat refugiu copiilor verzi în conacul său. Însemnările celor doi autori diferă în unele detalii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iun, 2014
Părintele Alcoolie
Stimaţi credincioşi, vedeţi că mâine vin să vă miruiesc. Tarifele sunt după cum urmează:
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea şi mâna dreaptă, plus bonus de tămâiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mâna dreaptă şi şomoiogul de busuioc cu care vă dau în freză;
3. 50 de lei - Patrafirul şi crucea plus mâna stangă cu care mă scarpin la boaşe;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgârciţilor. Să nu vă imaginaţi că intraţi în rai cu banii ascunşi în chiloţi;
5. 10 lei - Vă dau să pupaţi salamul bărbos, că altceva nu meritaţi, tăntălăilor;
6. 5 lei - Îmi şterg posteriorul cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Să mergeţi la biserică să vă agheasrnuiască părintele Coşmelie, sărăntocilor.
19 iun, 2014
Breaking news de la BOR
Biserica Ortodoxă Română a lansat şamponul mănăstiresc

Doamnelor şi domnilor, fraţi şi surori! Deoarece nu doreşte ca drept-credincioşii să intre în contact cu produse de provenienţă păgână, Preafericitul Patriarh Daniel a hotărât ca aceştia să folosească doar şamponul Arsenie Boca, plin de har, 100% ortodox, destinat spălării pe creier.

Puteţi gândi cu propria minte fără să aveţi nevoie de clişeele promovate de preoţi? Creierul dumneavoastră funcţionează ireproşabil? Logica, raţiunea şi spiritul critic vă definesc? Aveţi bacalaureat sau aţi finalizat studiile universitare? Noul şampon Arsenie Boca vă eliberează de aceste afecţiuni diabolice, permiţând doar „învăţăturile” Bisericii. Aveţi îndoieli în privinţa religiilor şi a zeilor? Doriţi să scăpaţi de păcatul strămoşesc: circumvoluţiunile? Neuronii constituie o povară? Sinapsele vă incomodează? Harul şamponului Arsenie Boca face ca toate aceste impedimente apăsătoare să dispară ca prin minune, lasându-vă creierul neted astfel încât muştele să vă poată patina pe el.

Reţineţi faptul că doar astăzi Biserica Ortodoxă Română vă vine în ajutor pentru a ajunge în Rai. Cumpărând produsul de mai sus, primiţi, în mod suplimentar, un pachet de lumânări şi o porţie de colivă. Toate acestea la preţul de numai 30 de arginţi! Nu mai aşteptaţi! Sunaţi chiar acum la 0722.666.666 şi veţi beneficia de o promoţie de-a dreptul divină!

Folosiţi zilnic şamponul Arsenie Boca pentru a avea o minte ageră precum cea a unei râme călcată de tramvai! Cel mai bun remediu împotriva maladiei numită inteligenţă!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ