Primul dicționar ilustrat de termeni fotografici se lansează la începutul săptămânii

| 11 iul, 2014

Aflat la prima ediție, dicționarul cuprinde peste 170 de termeni fotografici uzuali, fiecare dintre ei având o scurtă definiție și fiind în general exemplificat vizual, de multe ori existând și informații suplimentare, contextuale sau de tipul „știați că”.

Dicționarul este primul de acest tip pe piața din România și a fost o ideea lui Andrei Zincenco, co-fondator și sponsor al FOTO4all.

Care este diferența dintre diafragmă și apertură? Ce este și la ce ne ajută histograma? AEB? AF? WB? Vorbește cineva și limba română? Ce înseamnă „simeză”? Zgomotul de imagine se aude tare? Când au apărut primele portrete? Ce este modul de prioritate diafragmă, când și de ce să-l folosim?  Ce implică un proiect fotografic?  Sunt câteva dintre întrebările la care autorii speră să răspundă prin intermediul cărţii.

"Susținem cu  încredere acest proiect și avem convingerea că va fi întâmpinat cu entuziasm de către pasionații de fotografie, dornici și atenți mereu să învețe și să își perfecționeze abilitățile. Este instrumentul care ne-ar fi ajutat foarte mult atunci când ne-am apucat de fotografie și este o realizare să îl putem oferi  noilor generații." a declarat Marian Alecsiu, Fondator F64.

La realizarea acestui dicționar au lucrat: Andrei  Zincenco, Cristina Țintă, Miluță Flueraș, Ana Neacșa, Andrei Baciu, Marcel State.
Proiectul este recomandat de către fotografi și editori cunoscuți: Vlad Eftenie, Dragoș Asaftei,  Dorin Bofan, Călin Stan, Mirela Momanu și Cristina Costieanu.

Dicționarul costă 35 de lei și este disponibil în diverse librării și magazine online de carte, precum și în magazinul F64. Lansarea  proiectului editorial „Dicționar ilustrat de termeni fotografici”, coordonat de către echipa FOTO4all și apărut recent la Editura Filos, în colecția In Light, va avea loc pe 15 iulie la F64.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ