PRIMUL MESAJ venit dinspre Administrația Trump: "România este un ALIAT IMPORTANT"

| 26 ian, 16:18

anticorupție din România. Două nume grele din Administrația Trump au transmis, în cadrul audierilor din Congresul american, care au avut loc în data de 12 ianuarie, prin intermediul așa numitelor întrebari “for the record”, că statul de drept trebuie să reprezinte un “pilon al relațiilor” dintre cele două țări.

“România este un aliat important, și sunt total de acord ca anti-corupția și statul de drept trebuie sa reprezinte fundamentul relatiei noastre. Astept sa lucrez guvernul Romaniei pe aceste teme daca voi fi confirmat in functie”, a rspuns Rex Tillerson, propus secretar de Stat, întrebat daca accepta ca anticorupția și statul de drept ar trebui să reprezinte în continuare “un pilon al relatilor noastre si o inalta prioritate a guvernului din Romania?”.

“DA, eforturile Romaniei in domeniul anti-coruptiei si statului de drept sunt puternice, mergand pana acolo incat este lider regional in acest domeniu. Totusi, amenintari la adresa procesului continua sa existe iar reformele trebuie sa ramana o prioritate”, a răspuns James Mattis , propus secretar al Apararii, senatorilor democratți la o întrebare similară formulată de senatorul John McCain.

Despre baza americană de la Mihail Kogălniceanu, Tillerson a spus că recunoaște contribuția “valoroasa a Romaniei” la securitatea comuna, inclusiv “rolul important al bazei aeriene de la Mihail Kogalniceanu”.

“Iranul reprezinta o amenintare serioasa la adresa securitatii Statelor Unite si a aliatilor Europeni. Este vital sa avem capacitatile defensive adecvate, si pretuiesc rolul de gazda pe care Romania il joaca pentru sistemul de rachete defensive Aegis Ashore. Daca voi fi confirmat in functie, voi sustine in continuare angajamentul nostru de a avea desfasurate sistemele de aparare adecvate pentru a apara Romania si pe ceilalti aliati NATO”, a mai spus el, întrebat fiind de roluls cutului de la Deveselu.

Tag-uri: SUA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ