Primul simptom al gripei pe care mulţi îl ignoră

| 21 ian, 18:46

Febra, primul simptom al răcelii sau gripei, nu este o boală, ci un semnal, un simptom că organismul luptă împotriva unei infecții. În caz de răceală, se poate vorbi de o stare subfebrilă, de o temperatură a corpului de până la 38 de grade. Temperatura corpului de peste 38 de grade, înregistrată cu termometrul, este caracteristică gripei.

E bine să se știe că febra nu se tratează cu antibiotice. Ca să scadă, să ajungă la normal, trebuie tratată cauza, adică răceala sau gripa. În afară de febră, mai apar și alte inconveniente precum dureri musculare și articulare, fără înroşirea și umflarea lor, ca la reumatism, frisoane, greață, dureri intense de cap, secreție nazală, lăcrimarea ochilor, tuse, usturimi în gât, o stare de rău general.

Repausul fizic, o alimentație și hidratare adecvate vindecă boala mai repede și-l ajută pe cel suferind să evite riscul numeroaselor complicații care, adesea, pot fi mai periculoase decât răceală ori gripă. Celui afectat i se recomandă pe perioada bolii să consume fructe, cartofi fierți, supă de zarzavat.

Apă, plata sau minerală, trebuie să fie consumată la temperatura camerei și nu de la frigider. Se recomandă ca ceaiurile să se bea calde.

Se recomandă infuzie de mentă, cu bune efecte asupra stării de greață și a durerii de cap, și infuzie de busuioc, două, trei căni pe zi. Ceaiul de busuioc previne complicațiile gripei, ameliorează stările de disconfort provocate de gripă, tuse, dureri de cap, febră, amețeli.

Tag-uri: febra, gripa, raceala
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ