Primul transplant de CAP ar putea fi realizat în următorii doi ani. Care sunt ambiţiile unui chirurg italian

| 26 feb, 12:53

Chirurgul italian Sergio Canavero sustine ca vrea sa ajute persoane paralizate cu ajutorul unui transplant de cap. Mai exact, acesta vrea sa ia capul unei persoane care sufera de o boala incurabila si sa-l ataseze un corp sanatos, scrie The Guardian.

Mai mult, Canavero afirma ca aceasta interventie va putea fi facuta in urmatorii doi ani.

Pentru a realiza acest lucru, chirurgul incearca sa-si formeze o echipa care sa analizeze aceasta posibilitate, proiectul sau urmand sa fie prezentat la o intalnire a neurochirurgilor din Maryland, in luna iunie.

"Daca societatea nu va vrea, eu nu o voi face. Dar daca oamenii vor acest lucru, in Statele Unite sau in Europa, asta nu inseamna ca nu poate fi facuta si in alta parte. Incerc sa fac totul corect, insa inainte sa mergi pe luna trebuie sa te asiguri ca oamenii te vor urma", a declarat Sergio Canavero.

Ideea de transplant de cap, sau de corp, in functie de perspectiva, a mai fost incercata si in trecut. In 1970, Robert White a condus o echipa la Universitatea din Cleveland, care a incercat sa transplanteze capul unei maimute pe corpul alteia. Chirurgii au esuat insa la crearea legaturilor la maduva spinarii, astfel incat maimuta nu isi putea misca corpul.

Tag-uri: medicina, transplant
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ