Prin cine controlează Soroș protestele anti-Roșia Montana

| 19 sep, 2013

Printre tinerii care protestează pe străzile Bucureștiului împotriva proiectului minier de la Roșia Montana, s-au infiltrat în ultimele zile oamenii despre care unii dintre noi își amintesc că au obținut sume colosale de bani din activitatea în cadrul ONG-urilor finanțate de George Soroș.

Cel mai elocvent exemplu este Alina Mungiu Pippidi, mai nou un om care se erijeaza în strateg al protestelor, așa cum a făcut-o și în cazul formării Alianței Dreptate și Adevăr sau schimbării candidatului la președinție al ADA.

Mungiu Pippidi își asumă astăzi liderii protestelor ca fiind creația sa și le dictează acestora viitorul, care ar trebui să fie unul politic, după cum o spune explicit într-un articol apărut pe portalul organizației pe care o coordonează.

Această poziție vine după ce anul trecut Alina Mungiu Pippidi se lăuda în timpul protestelor împotriva Guvernului Boc cu faptul că ”l-ar fi creat” pe Claudiu Crăciun (https://www.facebook.com/PiataUniversitatii/posts/102846849841239), unul dintre reprezentanții militanților anti-Roșia Montana, beneficiar în trecut al unei burse Soros.

Alături de Alina Mungiu în fruntea protestatarilor sunt liderii mai multor organizații care au crescut în ultimii ani aproape exclusiv ca urmare a finanțărilor primite prin rețeaua lui Soros. Iată doar câteva exemple: Alburnus Maior a primit finanțări de peste 200.000 de USD, Fundația Culturală Roșia Montana, aproape 30.000 de USD; Fundația pentru Parteneriar, a primit peste 1.000.000 de dolari, sprijinind la rândul său alte ONG-uri anti-Roșia Montana; Agenția de Monitorizare a Presei, condusă de Mircea Toma, peste 170.000 de dolari; Centrul de Resurse Juridice, în jur de 250.000 de dolari.

Văzând toate acestea, este ușor să deducem că societatea civilă finanțată de Soroș, ce a fost cândva lângă Traian Băsescu, încearcă acum să folosească protestele anti-Roșia Montana pentru a crea o nouă forță politică care să reprezinte interesele cunoscutului miliardar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 sep, 2013
Alex
activistii
Cum spune unul ceva , cum apar activistii care arunca cu...noroi. Si tot ei tipa ca suntem pe vremea comunismului. Mde...au scoala buna...din trecut. E democratie domnilor , fiecare are dreptul la o opinie. Cat despre dovezile cerute de unii , e simplu: butonati netul. Bravo dl Pop !! DA locurilor de munca !
19 sep, 2013
pipi diiii cianuara
indiferent de lichide
important pe moment e sa dirijam lichidele spre cei ce le merita. ISi doamnei si domnului le dau si galeata mea de cianura. mea
19 sep, 2013
alphonse capone
Trancaneala
Vre-o dovada pentru afirmatiile dumneavoastra aveti?
E usor a scrie versuri,
Cand nu ai nimic a spune.
19 sep, 2013
cantautor
aveti dreptate...insa Popica mai merge o data la casierie...
ce ,aici e pe dovezi...?,doar nu e justitie...
19 sep, 2013
Zamfir
Controlează
Curios: articolul îmi aminteşte de o altă perioadă, în care, dacă ai făcut Geologia la Moscova erai MAI BUNa decât cel care a făcut-o la amărâta de ... Sorbona!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ