Prin gura lui Udrea se aude disperarea lui Băsescu

Din punct de vedere politic, discursul Elenei Udrea nu-i cu nimic mai prejos decât cotele apelor Dunării, preluate de un post local. Precum o baliză radio, Elena Udrea emite pe avarie doar pe două tonuri, despre Ponta și Antonescu.

Un copil de grădiniță va povesti un desen animat la același nivel discursiv relativ, cu mențiunea notabilă că în narațiunea piciului va exista, totuși, cel puțin un personaj bun. La Udrea, numai personaje negative, nimic nou din acest punct de vedere: cei doi sunt niște piromani care dau foc țării ca să îl scape pe Voiculescu. Partea faină, însă, este că pe același ton monoton, printre cotele apelor Dunării se strecoară mai nou și comunicatele importante pentu țară ale navigatorului Băsescu. Problema care apare inevitabil este credibilitatea mesagerului. Actualmente, pe Elena Udrea nu merită s-o trimiți decât, cel mult, la o emisiune de modă, destinată unei audiențe deopotrivă molete și cam trecute de a doua tinerețe.

Faptul că Băsescu nu mai are prin cine să-și lanseze fumigenele către țară, pe teme importante, cum ar fi statul de drept și lupta împotriva corupției, spune multe despre nivelul dezechilibrat la care se duc ultimele lupte politice, înainte de alegeri. Traian Băsescu este din ce în ce mai izolat, pe măsură ce aliații de conjunctură precum și profitorii se dau, prudenți, la o parte. Președintele pare ajuns în situația de neinvidiat în care este nevoit să comunice disperat și cum poate, pe subiecte sensibile, prin gura unui personaj cu vizibilitate scăzută, ca Elena Udrea.

Dacă Traian Băsescu nu-și reconsideră urgent ”armamentul” și mijloacele pe care se bazează, înaintea să se arunce în lupta electorală care se anunță extrem de dură, vom asista cât de curând la înfrângeri umilitoare. Elena Udrea, practic, în afară de unele zone în care mai are ceva control și uși deschise, este într-un con de umbră. Declarațiile făcute prin aceasta nu numai că sună aiurea, dar nici măcar nu sunt preluate. Mai există vreo două publicații în care blonda lui Băsescu și-a plasat în ultima vreme propaganda triumfalistă. În momentul de față, putem spune că Elena Udrea mai trăiește din grăsime. Cum totul are o limită, ne întrebăm ce se va întâmpla când, într-un final, nu o vor mai prelua nici aceste publicații? Până acum Băsescu avea o sumă de probleme clare, pe comunicare. Președintele a încercat în permanență să schimbe sensul unor semnale care veneau din exterior, din ce în ce mai des, favorabile atât lui Victor Ponta cât și rezultatelor guvernului pe care-l conduce. Ultimul efort al lui Băsescu, de a face ceva prezentat în afar țării ca alb să pară negru înăuntru, ne referim de tema MCV, este rasolită tocmai din cauza persoanei alese să fie interfața cu românii. Elena Udrea nu este o armă politică eficientă, oricât de tare lucește ea în ochii celui care o preferă. Nu a fost niciodată o armă, poate doar dacă o putem descrie ca o sabie cu două tăișuri sau, mai degrabă, ca o pușcă care explodează în fața celui care se bizuie pe tirul ei precis. Retorica justițiară pusă în gura Elenei Udrea riscă să se transforme în cântecul final al lebădoiului Băsescu. Strigătul de luptă al anticorupției face parte din partitura băsistă rezervată odinioară Monicăi Macovei, nu i se potrivește deloc Elenei Udrea și vai de acela care intră în bătălia electorală cu asemenea ”arme” nepotrivite. Udrea și anticorupția, baba și mitraliera.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 ian, 2014
PEDAGOGUL
LA PUSCARIE CU TURNATORUL BASESCU
Sper ca in cel mai scurt timp posibil infractorul de la Cotroceni sa ajunga la puscarie.
26 ian, 2014
hilary
aha
sa-i spui aluia care te-a botezat Attila Stefan ca e un cretin daca are impresia c-o sa creada cineva ca tu intr-adevar existi ;-)
25 ian, 2014
Istvan Coiosi
Ba, IGHEN, muma-ta e romanca, dar tu ai ramas un bozgor labagiu !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ