Prinţul Charles a vizitat biserica Neagră din Braşov pentru prima dată

| 28 mai, 2014

Prinţul Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, a vizitat miercuri în jurul prânzului, pentru prima dată de când vine în zona Transilvaniei, Biserica Neagră, unul dintre simbolurile Braşovului şi totodată cel mai vizitat obiectiv din judeţ.

Înainte de a vizita Biserica Neagră, Prinţul Charles s-a întâlnit la Parohia Bisericii Evanghelice cu reprezentanţii acesteia.Vizita la Biserica Neagră a durat aproape o oră, iar la ieşire, moştenitorul tronului Marii Britanii nu a făcut nici o declaraţie. Peste o sută de persoane, dintre care o mare parte, elevi ai Liceului Johannes Honterus, dar şi turişti l-au întâmpinat la ieşire. De la Biserica Neagră Prinţul Charles a vizitat Biserica Sf. Nicolae şi Muzeul Primei Şcoli Româneşti din Şcheii Braşovului.

Prim-preotul Bisericii Evanghelice Christian Plajer a declarat după vizită: 'Prinţul Charles ne-a onorat cu vizita particulară fiind un lucru deosebit pentru noi. S-a interesat de istoria comunităţii evanghelice,de istoria şi arhiva bisericii evanghelice. I-am arătat nişte lucruri,dar destul de puţine pentru că timpul a fost foarte scurt. Sperăm să revină deoarece mai are multe de văzut. Este un om modest, foarte atent şi receptiv la tot ce este de valoare şi la tot ce i se prezintă, este un spirit universal', a spus prim-preotul Bisericii Evanghelice. Acesta a adăugat că prinţului Charles i s-a arătat Orga istorică de la Rupea care a fost reparată şi momentan se află în Biserica Neagră, dar şi orga Buchholz, construită în perioada romantismului timpuriu.

Este pentru prima dată când Prinţul Charles vizitează Biserica Neagră, Biserica Sf.Nicolae şi Muzeul Primei Şcoli Româneşti, şi se află în municipiul reşedinţă de judeţ. În vizitele pe care le-a făcut până acum în România, prinţul a vizitat doar satul Viscri din judeţul Braşov, acolo unde are şi o casă cumpărată în urmă cu mai bine de 10 ani. Moştenitorul Tronului Marii Britanii se află într-o vizită particulară în România până vineri.

Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument istoric din Braşov, cea mai mare biserică gotică din Transilvania care adăposteşte una dintre cele mai mari orgi din Europa şi cea mai mare colecţie de covoare orientale după cea din Turcia.

În prezent este considerată cel mai mare lăcaş de cult din România având dimensiuni impresionante, 90 de metri lungime, de la 25 la 37 de metri lăţime, înălţimea turnului cu cruce atinge 65 de metri, în care se află cel mai mare clopot din ţară. Anul trecut Biserica Neagră a fost vizitată de 208.000de turişti între care foarte mulţi turişti străini.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ