Prinţul Paul a încercat să obţină fără drept şi staţia de montă Băneasa

| 11 mar, 14:51

Staţia de montă Băneasa s-a numărat printre bunurile revendicate fără drept de prinţul Paul, deşi exista o decizie judecătorească din anul 1941 care stabilea că respectiva proprietate nu a aparţinut regelui Carol al II-lea, ci este a statului român, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Cu toate că staţia de montă a fost revendicată fără drept, notificarea a fost admisă prin decizie administrativă a primarului municipiului Bucureşti, fiind emisă decizie de retrocedate, conform aceloraşi surse. 

Dispoziţia primarului a fost atacată în instanţă de prefect, iar Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea, constatând că staţia de montă Băneasa nu aparţinea regelui Carol al II-lea în anul 1948. Sentinţa a rămas irevocabilă, prin respingerea recursului la Curtea de Apel Bucureşti. 

Procurorii DNA au cerut Curţii de Apel Braşov arestarea preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, a patru oameni de afaceri israelieni - Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin "Benny" Steinmetz şi Moshe Agavi , în dosarul "Ferma Băneasa". 

Judecarea propunerii de arestare preventivă în lipsă va avea loc la Curtea de Apel Braşov pe 14 martie. 

Pe 17 decembrie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Tal Silberstein (constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor), Shimon Shevez şi Benjamin "Benny" Steinmetz (constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor) şi Moshe Agavi (aderare la un grup infracţional organizat). 

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2006, Remus Truică, împreună cu Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin Steinmetz, Moshe Agavi şi alte persoane, a constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Paul Philippe Al României, prin oferirea de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare şi prin traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici. 

"Pentru a pune în practică planul infracţional, Paul Philippe Al României i-a promis inculpatului Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe din ţară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuşi, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor", arată DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ