Institutul Cantacuzino confirmă că a trimis vaccinurile antiCOVID în cutii de pizza

| 06 ian, 18:20

 

Institutul Cantacuzino a confirmat oficial că a folosit ca ambalaj pentru transportul vaccinurilor antiCOVID cutii inscripționate cu „Pizza”, precizând că „înscrisul de pe cutia folosită nu influențează în vreun fel siguranța vaccinului”.

 

 

Într-un comunicat de presă, Institutul afirmă că „distribuirea vaccinului a început în perioada sărbătorilor de iarnă, timp în care furnizorii de ambalaje nu au avut activitate”.
Potrivit sursei citate s-a ales soluția achiziționării din comerț a unei cutii care să corespundă cât mai mult dimensiunilor cutiei originale Pfizer, pentru a se putea încadra cât mai bine în recipientele calificate pentru transportul vaccinului la temperatura controlată de 2-8℃. În același comunicat se precizează însă că numărul de doze de vaccin solicitate de spitale și direcțiile de sănătate publică județene este, în majoritatea cazurilor, mai mic decât numărul dozelor aflate într-o cutie, motiv pentru care este necesară desfacerea cutiilor și împărțirea flacoanelor în alte cutii mai mici.
Precizările Institutului Cantacuzino:
  • Vaccinul Pfizer-BioNtech este livrat de către producător în cutii cu dimensiunile 230/230/40 mm ce conțin 195 de flacoane a câte 5 doze fiecare.
  • Numărul de doze de vaccin solicitate de spitale și direcțiile de sănătate publică județene este, în majoritatea cazurilor, mai mic decât numărul dozelor aflate într-o cutie, motiv pentru care este necesară desfacerea cutiilor și împărțirea flacoanelor în alte cutii mai mici.
  • În acest sens, pentru demararea campaniei de vaccinare, a fost aleasă soluția achiziționării din comerț a unei cutii cu dimensiunile de 250/250/40 mm care să corespundă cât mai mult dimensiunilor cutiei originale Pfizer, pentru a se putea încadra cât mai bine în recipientele calificate pentru transportul vaccinului la temperatura controlată de 2-8℃.
  • Menționăm faptul că distribuirea vaccinului a început în perioada sărbătorilor de iarnă, timp în care furnizorii de ambalaje nu au avut activitate.
  • Toate vaccinurile distribuite de Centrul național de stocare sunt transportate în condițiile recomandate de către producător, respectându-se cu strictețe lanțul de frig impus, atât stocare la -70℃, manipulare în camera de frig de 2-8℃ cât și transportul în recipientele speciale, iar înscrisul de pe cutia folosită nu influențează în vreun fel siguranța vaccinului.
Vaccinurile împotriva COVID care au ajuns marți, la Spitalul Județean din Slobozia, într-un prim ambalaj de carton, pe care scria pizza, au provenit direct de la Institutul Cantacuzino, principalul centru de depozitare a vaccinurilor din România. Surse din cadrul Institutului au explicat, pentru Europa FM, că s-a folosit acest ambalaj, care la rândul său a fost introdus în alte două cutii frigorifice, pentru o protecție fizică suplimentară a sticluțelor.
De ce prima cutie e de pizza? Pentru că doar așa au găsit responsabilii în perioada dintre Crăciun și Anul nou, când au început să vină în țară primele doze de la compania Pfizer.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ