Priorităţile Ministerului Transporturilor

| 28 aug, 2013

Traian Băsescu a încercat să își aroge o atribuție pe care nu o are și să facă pe primul ministru, chiar și numai pe parcursul celor câteva minute ale discursului de la ceremonia de învestire a Ramonei Mănescu.

Interimatul de la Ministerul Transporturilor s-a încheiat în sfârșit, cu instalarea Ramonei Mănescu în fotoliul rămas vacant în urmă cu o lună și jumătate.

Nici nu apucase bine noul ministru să sfârșească de rostit jurământul, că Traian Băsescu a și luat-o la rost, după obiceiul președintelui-jucător din vremea guvernărilor Boc și Ungureanu, când indicațiile sale ”prețioase” erau literă de lege. "Cred că ar trebui să priviți la patru lucruri: privatizarea CFR Marfă, absorbția fondurilor europene, tronsonul Nădlac-Arad - pentru că restul tronsoanelor de la Sibiu sunt în execuție - și metroul bucureștean", i-a transmis președintele proaspătului ministru.

Desigur, nu intra în atribuțiile prezidențiale ca Traian Băsescu să îi facă o asemenea listă de obiective prioritare Ramonei Mănescu. Singurul îndreptățit să o facă ar fi fost Victor Ponta, șeful executivului în cadrul căruia noul ministru își va desfășura activitatea.

Lui Traian Băsescu nu i-a păsat însă niciodată de asemenea ”amănunte” constituționale, deși ele intră în acordul de colaborare instituțională pe care l-a semnat împreună cu Victor Ponta. Pentru a mai putea să funcționeze ca o locomotivă electorală pentru Mișcarea Populară și cele două Elene, președintele are nevoie să demonstreze că mai contează încă în politica românească și că rolul său nu este unul pur decorativ, așa cum se întâmplă de fapt, de când Victor Ponta a preluat frâiele guvernării. Așa că, profitând inclusiv de absența acestuia, Traian Băsescu a încercat să își aroge o atribuție pe care nu o are și să facă pe primul ministru, chiar și numai pe parcursul celor câteva minute ale discursului de la ceremonia de învestire a Ramonei Mănescu.

Traian Băsescu nu mai este însă cel care era pe vremea lui Emil Boc sau a lui Mihai Răzvan Ungureanu. Perioada îndelungată în care a fost ținut fără voie pe marginea treburilor executive și-a pus amprenta și l-a determinat să facă o greșeală de amator.

Preocupat să arate poporului ce nu merge la Ministerul Transporturilor, Traian Băsescu a inclus printre obiectivele de care i-a cerut Ramonei Mănescu să se preocupe în mod prioritar și un domeniu, acela al autostrăzilor, care se află sub coordonarea ministrului Șova. În schimb a uitat de alte subiecte importante, cum ar fi viitorul companiei Tarom sau situația de la CFR Călători.

Ca urmare, în loc să arate națiunii cât de priceput este într-un domeniu pe care l-a avut cândva chiar sub directă coordonare, Traian Băsescu a reușit să ofere o mostră de diletantism de-a dreptul hilar. Din fericire însă, Ramona Mănescu îi este subordonată nu lui Traian Băsescu, ci lui Victor Ponta. Iar premierul știe foarte bine care sunt prioritățile reale de la Ministerul Transporturilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 aug, 2013
RADU
PENALII ?
DACA ACEST MINISTRU DE LA TRANSPORTURI , NU FACE CURATENIE, E JALE… “Pentru fostul ministru,penalul Relu Fenechiu, managementul privat înseamna ca aceia care au devalizat ani la rând sistemul feroviar românesc, cum este cazul directorilor Micu, Dorobanțu sau Ghibu, trebuiesc promovaţi ca manageri privaţi, dar remuneraţi împărăteşte. Astfel, devalizatorul de ieri, este de astăzi managerul de succes şi, ca atare, trebuie plătit cu mii de euro pe lună. Practic, Fenechiu a continuat campania de distrugerea cu bună ştiinţă a căilor ferate… Valentin Dorobanţu, managerul privat de la CFR Călători, va fi verificat de Consiliul Concurenţei pentru desfiinţarea a peste 150 de trenuri de călători , toate rentabile pentru companie . Totodată, inspectorii de concurenţă vor analiza şi modul de acordare a subvenţiei alocate anual de către Ministerul Transporturilor pentru operatorii privaţi de transport feroviar de persoane . Mai mult, Valentin Dorobanţu s-a înţeles cu liderul sindical Iulică Măntescu ca angajaţii care au manifestat împotriva Guvernului „să fie consideraţi în deplasare în interesul serviciului” "CFR Călători, condusă de Valentin Dorobanțu, ocolește sistematic licitațiile, sub pretextul situațiilor de urgență. De la începutul anului, toate contractele, în valoare de peste 70 de milioane de euro, au fost încheiate prin „negociere cu publicare" Peste 50.000.000 de euro au fost direcționați pentru reparații, iar circa 1.500.000 de euro pentru șase contracte de salubrizare. Prin aceeași schemă, CFR Călători va atribui încă 20 de contracte, a căror valoare totală poate atinge 15 milioane de euro"
28 aug, 2013
Administrator
Precizare
Pentru mai buna înţelegere a comentariilor postate la articole, precizăm că harnicii comentatori Obiectiv , Cantautor, Impiegat şi Fan Pop transmit de la acelaşi IP, adică sunt una şi aceeaşi persoană.
28 aug, 2013
un fan Pop,obiectiv si cantautor
Te felicit.
Aici ai fost foarte "pe faza"..
Chiar daca cei 7,4 mil de cetateni antibasescu
se "prinsesera "deja de diletantismul lui si radeau in hohote cand era transmisiunea in direct...
Fii sincer,ti-ai dat seama singur sau ti-au spus colegii....?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ