Probleme MARI pentru magnatul ADRIAN PORUMBOIU: a primit o amendă COLOSALĂ

| 26 mar, 18:58

Adrian Porumboiu a fost amendat de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) cu 12 milioane de euro pentru că nu a înregistrat moartea a 206 viţei într-un registru naţional de profil.

Conform vremeanoua.ro, funcţionarii Ministerului Agriculturii spun că s-au încălcat repetat şi intenţionat normele de acordare a subvenţiilor. Astfel, grupul de firme al lui Porumboiu, Racova-Com-Agro-Pan, pierde subvenţiile acordate pentru cultivarea terenurilor, peste 27.000 de hectare.

“Comcereal SA Vaslui a întocmit întotdeauna în mod corect toate registrele si evidentele interne privind identificarea si înregistrarea animalelor. Cazul de neconformitate se referă strict la neînregistrarea în registrul national SNIIA a decesului unui număr de 206 bovine, intervenit în perioada 2008 – 2014, Comcereal SA Vaslui bazîndu-se pe faptul că aceastã obligatie revine PROTAN, ca operator national privind colectarea si anihilarea deşeurilor de origine animală. În plus, pînã în anul 2011, această obligatie revenea DSVSA prin circumscriptia locală”, a explicat Adrian Porumboiu.

Fostul patron al Vasluiului susţine că n-a primit nici o subvenţie de la UE: ”Să fie clar, viţeii nu sînt trecuţi la subvenţii, nu s-a cerut nici un euro, leu, absolut nimic”.

Citeşte şi: Milionarul Adrian Porumboiu, executat silit

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ