Procesul în care CNAS cere recunoaşterea calităţii de colaborator al Securităţii a lui Mugur Isărescu a început

| 18 sep, 12:57

Curtea de Apel Bucureşti a început vineri dezbaterile în procesul în care CNSAS solicită judecătorilor să constate calitatea de colaborator al Securităţii în cazul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

La acest prim termen, guvernatorul BNR nu s-a prezentat la proces, el fiind reprezentat de avocatul Valeriu Stoica, fost preşedinte al PNL şi fost ministru al Justiţiei în Guvernul Isărescu (decembrie 1999 - decembrie 2000).

Valeriu Stoica a afirmat că sunt multe înscrisuri depuse la dosar de CNSAS care nu sunt lizibile, iar judecătoarea care se ocupă de acest caz a dispus remedierea acestei probleme.

Avocatul Gheorghe Piperea a depus o cerere de intervenţie, pentru a fi admis ca parte în proces din partea Asociaţiei "Parakletos", însă instanţa a decis amânarea dezbaterilor pentru 30 octombrie, pentru ca părţile să ia la cunoştinţă de această solicitare, potrivit RomâniaTV.net.

Gheorghe Piperea este cel care a sesizat CNSAS în legătură cu posibila colaborare a guvernatorului BNR cu fosta Securitate.

În cererea trimisă în instanţă, CNSAS susţine că guvernatorul Mugur Isărescu a activat ca informator în perioada 1979 - 1989, furnizând fostei Securităţi informaţii prin care se denunţau activităţi potrivnice regimului totalitar comunist, precum comentarii negative la adresa nivelului de trai din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ