Procesul în care Ponta contestă retragerea titlului de doctor, amânat cu două săptămâni

| 07 oct, 11:00

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, vineri, pentru data de 21 octombrie, procesul în care fostul premier Victor Ponta solicită judecătorilor suspendarea ordinului ministrului Educaţiei prin care i s-a retras titlul de doctor în drept.

Victor Ponta nu a venit în instanţă, însă a fost reprezentat de un avocat. Acesta a depus la dosar o cerere prin care invocă un alt temei juridic pentru suspendarea actului administrativ semnat de ministrul Educaţiei. 

De cealaltă parte, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au cerut amânarea procesului pentru a studia noile acte de la dosar, astfel încât instanţa a amânat dezbaterile pentru 21 octombrie. 

Tot acum, avocatul lui Ponta a anunţat că va deschide un proces separat în instanţă, prin care solicită anularea ordinului ministrului Educaţiei. Noul dosar a fost deja înregistrat, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, însă nu a primit deocamdată un termen de judecată. 

Pe 1 august, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept lui Victor Ponta. 

"Se retrage titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din Bucureşti, conferit prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 5663 din 15.12.2003", se arăta în ordinului emis de Mircea Dumitru. 

Ordinul ministrului Educaţiei a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU în data de 27 iulie, prin care s-a confirmat că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat. 

Ponta a atacat decizia ministrului Educaţiei în instanţă, iar în urma acestui proces Baroul Bucureşti a suspendat discuţiile privind excluderea fostului premier din avocatură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ