Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat. Șeful PSD, păsuit până pe 20 mai

| 15 apr, 16:25

Audierea lui Liviu Dragnea la Înalta Curte de Casație și Justiție a durat aproximativ o oră, iar șeful PSD și-a susținut nevinovăția.

Ședința de judecată fusese suspendată după ce avocata lui Dragnea a cerut să fie recuzată o judecătoare din complet, ca urmare a faptului că presa a relatat, recent, că soțul acesteia este susținător PSD. Instanța a respins, însă, solicitarea. La final, s-a decis ca procesul să fie amânat până pe 20 mai.

UPDATE 15:20 - Liviu Dragnea a părăsit sediul Instanței Supreme, înconjurat de jandarmi, fără a face declarații presei.

UPDATE 15:15 - Completul de judecată s-a întors în sală. S-a decis amânarea procesului până pe 20 mai.

UPDATE 15:00 - Cei cinci judecători s-au retras pentru a stabili dacă termenul de astăzi a fost sau nu ultimul din acest dosar. Potrivit Realitatea TV, au fost mai multe solicitări ale avocaților care au cerut judecătorilor ÎCCJ să amâne pronunțarea în acest dosar până la o soluție venită din partea CCR pe completurile specializate.

Între timp, spiritele s-au încins în fața sediului ÎCCJ, unde mai mulți simpatizanți ai lui Liviu Dragnea scandează mesaje de susținere. Tot acolo sunt și protestatari #rezist, care fluieră și scandează lozinci împotriva șefului PSD.

UPDATE 14:40 - Audierea lui Liviu Dragnea s-a încheiat. Șeful PSD și-a reafirmat nevinovăția, subliniind că dosarul în care este judecat este unul politic.

”Suntem la finalul acestui proces, afirm si in incheiere ca sunt nevinovat. Indiferent de ce decizie veti lua, nu am stiut ca cele doua nu se prezentau la serviciu. Voi considera si am considerat mereu ca este un dosar politic!”, a spus Dragnea, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 14:00 - Președintele PSD, Liviu Dragnea, este audiat, la această oră. Din când în când, de afară se aud scandări, atât din partea susținătorilor șefului PSD, cât și din cea a contestatarilor.

"Sunt total nevinovat! Nu am avut cunoștința că doamnele Anisa Stoica și Adriana Botorogeanu nu ar fi mers la serviciu și nici nu mi s-a spus acest lucru! De asemenea, nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menține la serviciu", a spus Liviu Dragnea, potrivit Realitatea TV.

"Nu am controlat sau coordonat activitatea DGASPC Teleorman, care nu se afla în subordinea mea, ci a Consiliului Județean. Activitatea era coordonată de șeful colegiului director al DGASPC Teleorman. Niciun președinte de CJ nu mergea el personal pentru a controla instituțiile din subordinea Consiliului. Atribuția și obligația de sancționare o aveau conducerea executivă a Direcției. DGASPC era în subordinea CJ. Pe cale de consecință, directorul instituției respective era în subordinea CJ. Nu mai țin minte dacă era în subordine sau sub autoritate", a mai spus Dragnea.

UPDATE 12:40 - Reaudierile încep la procesul lui Liviu Dragnea. Instanța a respins recuzarea judecătoarei Simona Encean.

Audiere cu scandal, la Curtea Supremă. Sosirea lui Liviu Dragnea a creat o busculadă de nedescris în faţa instanţei. Jurnaliştii au fost împinşi fără motiv de jandarmi, iar protestatarii #rezist s-au contrat cu susţinătorii şefului PSD.

Tag-uri: liviu dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ