PROCURATURA în acţiune: numărul interceptărilor telefonice a crescut cu 127%

| 21 iul, 15:23

Numărul cererilor de interceptări telefonice depuse de către procurorii din judeţul Bistriţa-Năsăud a crescut în primele şase luni ale acestui an cu 127% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungându-se la 75 de astfel de cereri, toate admise de către instanţe, transmite Agerpres.

 

Potrivit rapoartelor lunare postate pe site-ul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în prima jumătate a anului trecut au fost depuse şi admise 33 de cereri de interceptare a unor convorbiri telefonice sau comunicări, dar în acest an numărul lor este mai mult decât dublu.

Cele mai multe cereri de interceptări din 2015 au fost admise în lunile februarie (21), martie şi iunie (câte 14) şi aprilie (12).

Activitatea procurorilor bistriţeni din prima jumătate a acestui an a dus la trimiterea în judecată a 322 de inculpaţi, în 279 cauze penale, numărul fiind în creştere faţă de perioada ianuarie-iunie 2014, când s-au înregistrat 249 cauze finalizate cu trimitere în judecată, pentru 288 inculpaţi.

Cele mai multe dintre cauzele care au fost trimise în instanţă se referă la comiterea de infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice, de evaziune fiscală şi la infracţiuni comise la regimul rutier.

A crescut, de asemenea, numărul arestărilor preventive, în acest an fiind admise 42 de astfel de cereri, faţă de doar 20 în aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, au fost plasaţi sub control judiciar 28 de inculpaţi, de trei ori mai mulţi decât în primul semestru al anului 2014.

Tot în prima jumătate a acestui an, procurorii au efectuat 18 percheziţii domiciliare, în vederea administrării de probe în dosarele pe care le-au instrumentat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ