Procuror DNA: Fraudele din sănătate sunt mai mari decât în alte domenii

| 08 noi, 14:36

Dezvăluiri bombă făcute de un procuror DNA. Fraudele din sănătate sunt mai mari decât în alte domenii, susţine Marius Bulancea. Sistemul este unul închis, preţurile aparatelor medicale nu sunt cunoscute de toată lumea, iar importatorii sunt puţini, mai spune procurorul.

”Nu neapărat poate sunt aşa de puţini bani şi sunt insuficiente resurse în sistemul de sănătate, dar extraordinar de mult pare că se pierde datorită fraudei. Procentual, la un nivel mult mai mare decât în alte domenii, adică procentul în care se supraevaluează achiziţiile cred că e ceva mai mare decât la infrastructură, că e un domeniu oarecum închis, nimeni din afară nu ştie foarte bine termenii de referinţă, cât ar trebui să coste un anumit aparat, nu sunt mulţi importatori de produse, nu sunt multe produse similiare pe piaţă ca să poţi să faci uşor o comparaţie. Aşa, între beton poţi să faci o comparaţie. E mai uşor să vezi cât costă”.

Declarația îi aparține procurorului Marius Bulancea, fost consilier al Laurei Codruţa Kovesi, şi a fost dată în faţa CSM, unde a fost audiat pentru a ocupa funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate corupţiei din cadrul DNA.

Furtul din sănătate amintit de procuror ne readuce în prim plan scandalul Hexi Pharma. Al treilea cel mai mare producator și distribuitor de dezinfectanți în unitățile sanitare din Romania și-ar fi diluat produsele cu bună știință. Dezinfectanșii erau diluați de până la 2.000 de ori - dezvăluia o investigație jurnalistică a lui Cătălin Tolontan.

Compania Hexi Pharma a fost pusa sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în dosarul dezinfectanților diluați din spitale.

Hexi Pharma cumpăra materia primă pentru substanțele dezinfectante cu un preț de până la șapte ori mai mare decât cel de piață, printr-o firma offshore înființată de el în 2008, scriau jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor.

Scandalul Hexi Pharma a dus la demisia Ministrului Sănătății, Achimaş Cadariu.

Tag-uri: DNA, sanatate
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ