Procurorii cer un supliment de expertiză în dosarul Colectiv

| 25 mar, 10:36

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat efectuarea unui supliment de expertiză în dosarul incendiului de la Colectiv.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii cer un supliment de expertiză deoarece există neconcordanţe şi anumite neclarităţi în rapoartele de expertiză întocmite de Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) şi INSEMEX Petroşani cu privire la tipul de artificii folosit în club şi viteza de propagare a flăcărilor. 

Conform expertizei întocmite de INSEMEX Petroşani, incendiul izbucnit la clubul Colectiv în seara zilei de 30 octombrie 2015 a durat 153 de secunde, iar principala cauză care a dus la propagarea cu rapiditate a flăcărilor a fost materialul folosit la antifonarea sălii, respectiv spuma poliuretanică. 

Specialiştii susţin că spuma poliuretanică este un material periculos, din cauza uşurinţei cu care se aprinde, a combustibilităţii ridicate şi a toxicităţii mari a gazelor de ardere produse. Spuma poliuretanică se descompune în general la 180 de grade Celsius şi la aproximativ 300 se autoaprinde. În clubul Colectiv, temperatura a ajuns la peste 600 de grade Celsius, iar la nivelul tavanului au fost peste 1.000 de grade. 

Pe de altă parte, conform expertizei tehnice întocmite de un specialist în construcţii, în clubul Colectiv au fost folosite materiale uşor inflamabile în momentul în care a fost construit tavanul fals, "ventilaţiile, atât pentru aportul de aer proaspăt, cât şi pentru exhaustarea celui viciat nu sunt poziţionate corespunzător", iar "instalaţiile electrice dispuse pe sub panta din lemn sunt neconforme". 

În plus, numărul căilor de acces pentru spaţii publice aglomerate trebuia să fie minimum două, însă la clubul Colectiv exista doar una utilizabilă, dar şi aceasta neconformă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 23:53
elekar
OFERTA DE LUCRU
OFERTA DE LUCRU DE SERIOZITATE MAXIMA. AVEM CEL MAI PUTERNIC SISTEM CU CARE ŞI DUMNEAVOASTRĂ PUTEŢI CÂŞTIGA BANI ÎN CONFORTUL PROPRIEI CASE , ÎN FAŢA CALCULATORULUI FĂRĂ STRES ,FĂRĂ ŞEFI ,FĂRĂ OBLIGAŢII. OFERIM INSTRUIRE COMPLETĂ ŢI GRATUITĂ DE EXCEPŢIE .CEREŢI URGENT MAI MULTE DETALII LA ADRESA DE EMAIL: [email protected]
25 mar, 11:51
Dorina
Munca de acasa
Oportunitate incredibila de castig! Grabeste-te sa prinzi aceasta oferta cu totul revolutionara! Acum ai sansa de a aplica un sistem care iti aduce repede bani, chiar din prima luna, fara stres, fara sa recrutezi oameni, fara sa construiesti retele! Doar castigi simplu bani! Cere acum detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ