Procurorii-şefi, învestiţi în funcţie la sediul Ministerului Public

| 16 mai, 2013

Premierul Victor Ponta, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc şi preşedintele CSM, Oana Schmidt Hăineală, precum şi membrii Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii participă joi, la sediul Ministerului Public, la ceremonia de instalare în funcţii a noilor procurori-şefi ai Parchetelor.

''Urez succes celor care începând de astăzi ocupaţi funcţii de conducere în DNA, DIICOT, Parchetul General. Aveţi toate condiţiile ca activitatea dvs să funcţioneze normal şi sunt convins că lucrurile bune vor continua, iar cele mai puţin bune vor fi îndreptate. (...) Mi-aş dori de azi să nu mai vorbim despre procurori" a spus Victor Ponta.

Premierul i-a asigurat pe cei prezenţi de sprijinul Executivului, dar şi al partidului pe care-l conduce, precizând că modificările la statutul magistraţilor vor fi făcute în sensul întăririi statutului acestora.

''Eu vreau (...) să vă asigur că atâta timp cât sunt prim-ministru şi lider al unui grup politic important în Parlament orice modificare a statutului procurorilor se va face în sensul întăririi statutului de magistrat, al independenţei procurorilor şi nu în sens invers. Există tot felul de intenţii de idei pe care le cunoaşteţi, dar în ceea ce mă priveşte mi-am exprimat foarte clar punctul de vedere (...). Am încredere că veţi aplica ca şi până acum legea, indiferent de cine este cel vizat, cred că rolul Parchetului este de a-i sancţiona pe cei vinovaţi, de a aplica legea şi de a nu ne întoarce niciodată în istorie."

Astăzi a avut loc învestirea în funcţii a  noilor procurori-sefi ai Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casaţie si Justiţie - Tiberiu Niţu, Directiei Naţionale Anticorupţie - Laura Codruţa Koveşi si Directiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Alina Mihaela Bica.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ