Procurorul din cazul Valiza rupe tăcerea: cum l-a înfundat pe Gigi Becali şi numele martorului cheie

| 24 dec, 2014

Claudiu Dumitrescu, procurorul din cazul Valiza, a vorbit in premiera despre modul in care a obtinut condamnarea patronului clubului Steaua, Gigi Becali, dupa ce acesta a trimis o "valiza" cu 1,7 milioane de euro la Cluj.

Acesta a declarat ca s-a autosesizat in urma articolelor din presa, iar probele principale din dosar au fost interceptarile telefonice.

"Dosarul are la baza sesizarea din oficiu pe baza informatiilor din presa. Este un caz de coruptie clasica, in care au fost implicati oficiali ai cluburilor din Liga 1, fotbalisti si fostul selectioner, Victor Piturca. Teia Sponte a ramas peste noapte in Cluj, s-a intalnit intr-o camera de hotel cu Toni Dobos si atunci s-a facut oferta. Proba esentiala au fost interceptarile. Becali ramasese in Bucuresti si era tot timpul interesat de stadiul discutiilor, daca fotbalistii inteleg", a spus Dumitrescu la Prima TV.

Apoi, Dumitrescu l-a indicat pe Toni Dobos, presedintele clubului Universitatea Cluj din acea perioada, drept un martor cheie. Pentru ca a colaborat cu autoritatile, Dobos a primit o pedeapsa cu suspendare, saptamana trecuta.

"Cel care a ajutat foarte mult initial in ancheta a fost Toni Dobos, care a avut o atitudine corecta si a recunoscut ca s-a inteles cu cei de la Steaua si a primit o oferta", a mai spus Dumitrescu.

Procurorul DNA a relatat apoi modul in care a reactionat Teia Sponte in momentul in care a fost blocat la iesirea din restaurant, la finalul meciului Universitatea - CFR.

"Au iesit din restaurant in parcare, iar in momentul in care s-au suit in masina am intervenit impreuna cu colegii mei. Au fost putini agresivi. Stiau ca au banii in spate si se gandeau cum scapa de bomba din spate. Teia Sponte a recunoscut ca are o suma de bani. L-am intrebat cu cine se intalneste si despre ce teren e vorba, dar n-a stiut sa-mi dea detalii", a conchis Dumitrescu.

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru ca a incercat sa influenteze rezultatul meciului Universitatea - CFR Cluj, din ultima etapa a sezonului 2007/2008.

Patronul Stelei le-a promis fotbalistilor de la Universitatea Cluj cate 100 de mii de euro in cazul in care ar fi invins CFR, iar Steaua ar fi devenit campioana.

In acest dosar au mai fost condamnati, printre altii, Teia Sponte, Victor Piturca si Toni Dobos.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 dec, 2014
nelu
condamnare
Care a fost "CRIMA" comisa ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ