Procurorul-şef al DIICOT despre ancheta 'Black Cube': Este aproape de final

| 09 ian, 17:31

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a afirmat luni că este "aproape de final" ancheta în dosarul "Black Cube" privind hărţuirea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Horodniceanu a venit luni la sediul Ministerului Justiţiei pentru a participa la întâlnirea cu ministrul de resort, Florin Iordache. 

Ancheta din dosarul 'Black Cube' "este în lucru", fiind aproape de final, a precizat el, întrebat de jurnalişti despre această chestiune. 

Pe de altă parte, procurorul-şef al DIICOT a precizat că solicitările cu care vine la ministrul Justiţiei sunt, în principiu, "de dezvoltare instituţională". 

"Solicitările noastre, în principiu, sunt de dezvoltare instituţională, în măsura în care vom continua ceea ce am început anul trecut, atât timp cât doar jumătate din ceea ce ne-am dorit s-a impus prin legea de modificare. Urmează, pe paşi fireşti, ca DIICOT să se dezvolte în continuare. Vom avea nevoie de un buget mai mare, el este deja prevăzut în strategia de dezvoltare a MJ din perioada 2015 - 2020, deci nu este o problemă de noutate", a spus Horodniceanu. 

Întrebat dacă se impune o lege a amnistiei şi graţierii, el a răspuns că nu ştie ce are în vedere Guvernul, la acest moment. 

"Nu ştiu pe ce coordonate va fi discuţia şi o să trebuiască să vedem exact dacă se pune problema în aşa mod, deocamdată tot ce ştim, ştim din presă, nu am auzit exact şi nici nu ştiu ce are în vedere Guvernul la acest moment", a răspuns Horodniceanu. 

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat vinerea trecută că se va întâlni, la începutul acestei săptămâni, cu şefii Parchetelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ