Producţia de petrol a României, în pericol. Care e motivul

| 08 ian, 09:09

Prăbușirea prețului la petrol pune sub semnul întrebării industria petrolieră locală.

 

Cotaţiile internaţionale ale ţiţeiului se apropie vertiginos de pragul de 30 de dolari barilul, după scăderile abrupte din ultimele zile.

Acest prag este foarte important pentru România: este costul total de extracţie a unui baril de petrol românesc, aşa că o cădere sub acest nivel a cotaţiilor internaţionale poate face exploatarea petrolului din România nerentabilă, scrie Economica.net.

Preţul petrolului Brent, de referinţă pentru piaţa europeană, a scăzut până la 32,85 de dolari pe baril joi dimineaţă, pierzând peste 4% din cotaţie într-o singură zi. În şedinţa precedentă, cotaţia pierduse alte 2,45%. Preţul ţiţeiului WTI, de referinţă pentru piaţa americană, era, ieri dimineaţă, de 32,10 dolari, barilul.

Sunt cele mai mici niveluri din ultimii 12 ani. Petrolul s-a ieftinit constant începând din iunie 2014, când un baril se tranzacţiona la peste 115 dolari. Producţia mondială de petrol depăşeşte deja semnificativ cererea şi a dat naştere unui război al preţurilor, fiecare exportator important încercând să-şi conserve sau sporească cota de piaţă.

Dacă prăbuşirea preţurilor este o veste bună pentru consumatori, inclusiv cei din România, care văd preţuri mai mici la carburanţi, efectul advers este pentru companiile care extrag ţiţei şi pentru ţările producătoare, arată sursa citată.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 ian, 10:01
SIBNET
Extra lucru la domiciliu
sellectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii.
Detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ