Profitul Enel Green Power a crescut cu 21,7% în primul semestru

| 01 aug, 2013

Grupul Enel Green Power a obţinut un profit net de 269 de milioane de euro în primul semestru al acestui an, cu 21,7% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei.

Veniturile totale s-au ridicat la 1,461 miliarde de euro, cu 22,3% mai mari, iar EBITDA a crescut cu 21%, până la 972 milioane de euro. Enel Green Power avea la 30 iunie o datorie financiară netă de 5,668 miliarde de euro, în plus cu 22,8%.

De asemenea, în primele şase luni ale acestui an, compania a produs 15,2 TWh de energie, mai mult cu 20,6%, având o capacitate instalată de 8,7 GW, cu 14,5% mai mare.

"Creşterea totală din zona Italia şi Europa, de 0,4 GW, a fost determinată în principal de intrarea în funcţiune a fermelor eoliene din România (0,2 GW) şi Italia (0,1 GW), precum şi a centralelor fotovoltaice din Grecia (0,1 GW)", se arată în comunicat. 

Producţia de energie electrică a fost de 8,1 TWh în zona Italia şi Europa (+25,1% faţă de prima jumătate a lui 2012), 4,5 TWh în zona Iberia şi America Latină (+10,5% faţă de prima jumătate a lui 2012) şi 2,6 TWh în zona America de Nord (+30,8% faţă de prima jumătate a lui 2012). 

"Suntem foarte mulţumiţi cu nivelul operaţional şi de performanţă atins în prima jumătate a lui 2013. Aceste rezultate subliniază validitatea strategiei noastre de dezvoltare şi soliditatea performanţei noastre operaţionale. În această perioadă ne-am extins capacitatea instalată cu peste 700 MW, atingând peste 70% din obiectivul stabilit pentru întregul an. Împreună cu alte proiecte deja în construcţie, acest lucru reprezintă atingerea a aproximativ 60% din capacitatea suplimentară prevăzută în planul nostru curent până în 2017. Aceste rezultate ne permit să previzionăm atingerea în totalitate a obiectivelor din acest an anunţate pieţei", a declarat Francesco Starace, directorul general al Enel Green Power, citat în comunicat.

Investiţiile de capital în prima jumătate a anului 2013 au fost de 552 de milioane de euro, în creştere cu 95 de milioane de euro comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012. În plus faţă de investiţiile de exploatare, grupul a făcut investiţii financiare pentru achiziţionarea proiectului Talinay în Chile (81 de milioane de euro), proiectului Buffalo Dunes (65 de milioane de euro) şi controlului asupra proiectelor Chisholm View şi Prairie Rose (62 de milioane de euro) din America de Nord, mai spun reprezentanţii companiei. 

Potrivit site-ului Enel Green Power, compania operează în România proiecte eoliene de 498 de MW şi fotovoltaice de 19,2 MW. De asemenea, compania are circa 55 de angajaţi în birourile de la Bucureşti, Tulcea, Constanţa şi Moldova Nouă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ