Profitul OTE a scăzut cu 43% în 2015, din cauza competiţiei dure din România

| 25 feb, 13:02

Grupul Hellenic Telecommunications Organisation (OTE), proprietarul Romtelecom, a anunţat, joi, că în 2015 profitul său net a scăzut cu 43,2%, până la 151,9 milioane de euro, rezultatele sale fiind afectate de competiţia dură din România, informează un comunicat de presă al companiei.

Potrivit rezultatelor anuale comunicate de OTE, în 2015, Romtelecom a avut pierderi operaţionale de 40,4 milioane euro, faţă de pierderi de 6,6 milioane euro în 2014, în timp ce veniturile au înregistrat o scădere de 1,2%, până la 601,7 milioane euro. 

La rândul său, divizia de telefonie mobilă Telekom România avea, la finele anului trecut, 5,75 milioane de abonaţi, în scădere faţă de aproximativ 5,95 milioane în 2014, dintre care 29% erau post-paid. 

Veniturile realizate de Telekom România în 2015 au scăzut uşor, cu 0,2%, până la 438,5 milioane euro, din cauza concurenţei de pe piaţă, precum şi a costurilor asociate cu programul de creştere a numărului de clienţi de tip business. 

"România rămâne o piaţă dură, dar suntem încrezători că investiţiile noastre în servicii, conţinut, fibră optică şi îmbunătăţirea acoperirii 4G vor da rezultate pe termen mediu", a declarat directorul general al grupului OTE, Michael Tsamaz. 

În ceea ce priveşte perspectivele pentru 2016, grupul OTE se aşteaptă ca, pe piaţa din România, competiţia să rămână acerbă, dar are încredere în capacitatea sa de a inversa tendinţa de scădere a veniturilor, având în vedere progresele realizate în domeniile tehnic, comercial şi de reducere a costurilor. 

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ