Prognoza METEO: Vremea se schimbă. Cum va fi în weekend şi săptămâna viitoare

| 12 oct, 2013

În acest weekend, vremea va fi, în general, mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, însă spre sfârşitul săptămânii viitoare temperaturile scad uşor. Iubitorii sporturilor de iarnă au motive de bucurie, întrucât la munte începe să ningă weekend-ul următor.

BANAT Din 13 octombrie temperaturile vor scădea uşor şi treptat, spre valori medii de 14 grade ziua şi 5 grade noaptea, rămânănd apropiate de norme până la sfârşitul intervalului de prognoză.Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 10 octombrie şi, din nou, după 14...15 octombrie.

CRIŞANA În acest weekend, vremea va deveni relativ caldă pentru această perioadă a anului, cu medii ale maximelor diurne în jurul a 22 de grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ 10 grade. Ulterior, un proces de răcire treptată va readuce regimul termic la valori apropiate de cele normale climatologic, de 14 grade ziua şi 4...5 grade noaptea, până spre ultimele zile ale intervalului de prognoză.  După 15 octombrie va creşte probabilitatea de ploi, dar, pe arii restrânse.

TRANSILVANIA Începând de astăzi şi până la sfârşitul perioadei de prognoză, regimul termic va marca o scădere uşoară şi constantă, revenind la normal, respectiv medii de 2 grade Celsius la valorile minime nocturne şi aproximativ 12 grade la cele maxime diurne.  Probabilitatea de precipitaţii va creşte după data de 14 octombrie, dar ploile vor fi slabe cantitativ şi pe arii destul de restrânse.

MARAMUREŞ Începând de zilele acestea, vremea  va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit, apoi vor scădea uşor şi treptat, spre 12 grade ziua şi 4 grade noaptea, în medie, spre sfârşitul săptămânii următoare.

MOLDOVA Vremea se va răci uşor şi treptat, ajungând în jurul a 12 grade la sfârşitul săptămânii viitoare. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, cu valori de cel mult 10 grade pe 12 octombrie, apoi în scădere, spre 4 grade în data de 20 octombrie. Ploile vor fi de interes la nivel local după 15 octombrie, dar vor fi în general slabe cantitativ.

DOBROGEA Începând din 13 octombrie va avea loc un proces de răcire uşoară şi treptată, astfel încât la sfârşitul intervalului de prognoză se vor înregistra valori maxime în jurul a 14 grade şi minime de 7...8 grade, normale pentru finalul celei de-a doua decade a lunii octombrie. Probabilitatea pentru ploi slabe se va menţine foarte redusă.

MUNTENIA Între 13 şi 20 octombrie, vremea se va răci uşor de la o zi la alta, iar în ultima zi se vor înregistra maxime de 14 grade şi minime de 5 grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei. Vor fi ploi slabe cantitativ şi restrânse ca arie după 16 octombrie.

OLTENIA Mediile termice, atât diurne cât şi noctunre, vor marca o uşoară scădere de la o zi la alta, urmând a se înregistra valori de 14 grade şi, respectiv, 4 grade în ultima zi a perioadei de prognoză, respectiv 20 octombrie.Ploi, în general slabe cantitativ, se vor semnala trecător.

LA MUNTE Atât ziua, cât şi noaptea, mediile termice vor fi în scădere uşoară de la o zi la alta, iar la sfârşitul intervalului de prognoză se vor înregistra maxime de aproximativ 6 grade şi minime de 0 grade, în medie. Vor predomina ploile, dar la altitudini de peste 1700 de metri, spre sfârşitul săptămânii viitoare, pot fi şi lapoviţe sau ninsori. 




loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ