Prognoza meteo de ultima oră. Nu scăpăm de vremea rece și de ploi prea curând

| 04 oct, 10:23

Episodul de vreme rece, cu temperaturi sub cele normale pentru această perioadă, nu va trece prea curând, avertizează meteorologii.

Va ploua în toată țara până marți, spun meteorologii, iar în zona montană înaltă se așteaptă lapoviță și chiar ninsoare. În plus, temperaturile vor fi chiar și cu opt grade mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă.

Abia spre mijlocul săptămânii viitoare vremea revine la normal, se mai încălzește și scăpăm de ploi.

"Per total avem o vreme rece pentru această dată. În mod normal, maximele ar trebui să ajungă la 21-22 de grade și noi avem cu 5-8 grade sub cele normale. Este o vreme rece, vom avea și ploi până spre mijlocul săptămanii viitoare. În București, sunt ploi și azi și în zilele următoare, temperaturi modeste, astăzi vom fi optimiști dacă vom spune că vor fi 13 grade. O temperatură normală se poate spune că începe de miercuri", a declarat la Realitatea TV Meda Andrei, meteorolog ANM.

Potrivit meteorologului ANM, începând de miercuri ar trebui ca vremea să se amelioreze și încet-încet să revenim la temperaturi normale, iar între 7 și 10 octombrie și ploile ar putea fi mai puține.

"La sfârșitul săptămânii viitoare e posibil să avem un pasaj frontal, să se înmulțească ploile", a mai spus Meda Andrei.

Potrivit Realitatea TV, vineri vremea se va răci accentuat şi în regiunile sudice, estice şi centrale, astfel că la nivelul întregii ţări valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei. Cerul va fi temporar noros în regiunile vestice şi nordice, unde doar izolat va mai ploua slab, în timp ce în restul ţării va fi mai mult noros, iar ploile pe arii relativ extinse.

În sud-est, trecător, se vor semnala şi descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi local 10...15 l/mp, iar în Dobrogea, precum şi în estul şi sud-estul Munteniei 25...30 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu intensificări în regiunile sudice şi estice, îndeosebi pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 18 grade. În Capitală, dimineata 13 grade. Vremea se va răci semnificativ, astfel încăt valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei. 14 grade maxima la amiază. Temporar va ploua iar vântul va avea unele intensificări. Cantitățile de apă cumulate pot fi însemnate.

La munte, vremea se va răci semnificativ faţă de ieri. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua în Carpaţii Meridionali şi Orientali şi doar izolat în rest. La altitudini în general de peste 1800m, vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări, îndeosebi pe crestele Munţilor Banatului, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 45...55 km/h.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ