PROGNOZA METEO pentru trei zile: REVIN PLOILE

| 07 iul, 2014

Şi marţi vremea se menţine mult mai caldă decât ar fi normal în cea mai mare parte a ţării, cu maxime termice de peste 30 de grade, până spre 34 de grade în Câmpia de Vest şi Lunca Dunării.

Ca urmare, după-amiaza, în vestul şi sud-vestul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală atingând din nou pe arii restrânse pragul critic de 80 de unităţi. Cel mai răcoare va fi în Delta Dunării unde temperatura se va opri la 25...26 de garde.

Local în zona de munte şi pe spaţii restrânse în centru şi est vor cădea ploi de scurtă durată însoţite de fenomene electrice. Seara, instabilitatea atmosferică se va accentua în vestul ţării, unde vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului, ce pot lua trecător aspect de vijelie. Izolat se vor înregistra cantităţi însemnate de precipitaţii şi va cădea grindină.

BUCUREŞTI

Încă o zi foarte caldă pentru această dată şi în Bucureşti. Ziua începe cu 18...19 grade, iar până la amiază termometrele vor arăta 32 poate chiar 33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

MUNTE

La munte vremea va fi caldă, dar în general instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice şi vânt puternic pe arii extinse în Carpaţii Orientali şi local în restul zonei montane, iar noaptea mai ales în masivele vestice şi sud-vestice. Cantităţile de apă pot fi însemnate şi va cădea grindină. La amiază vor fi 25 de grade la Stâna de vale, 23 la Predeal, 22 la Păltiniş, 21 la Sinaia, 20 la Semenic şi 17 sus pe Ceahlău.

MARE

La mare vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi normale pentru această dată, cuprinse între 25 şi 27 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura apei mării va fi cuprinsã între 22 şi 24 de grade.

REGIUNI

În regiunile intracarpatice, vremea este în general frumoasă dar cu valori termice ridicate, în special în vestul ţării unde maximele ajung din nou la 34 de grade, la Oradea, iar indicele de temperatură-umezeală poate să ajungă din nou la valoarea critică de 80 de unităţi. În partea a doua a zilei vor fi averse şi descărcări electrice, local, la munte şi izolat în Transilvania, iar spre seară şi în vest.

În sud, tot cald, cu maxime de peste 30 de grade, până la 33-34 de grade în Lunca Dunării. Doar la munte, după-amiaza va ploua şi vor fi descărcări electrice.

Cald şi frumos şi în Dobrogea. 29-30 de grade în partea continentală şi 26-27 de grade pe litoral.

Şi în Moldova maximele ajung la 30 de grade, cu excepţia nordului regiunii şi a subcarpaţilor unde vor fi 27-28 de grade. După-amiaza, local în zona montană şi izolat la şes vor fi averse, tunete şi fulgere.

VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri vremea devine în general instabilă. În jumătatea de vest a ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte vor fgi averse, tunete, fulgere şi vânt. Local, ploile vor avea caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi pe spaţii mici va cădea grindină. Seara, aceste fenomene se vor concentra mai încentrul, sudul şi estul ţării. Temperatura, în scădere uşoară în regiunile vestice şi nordice, se va menţine însă ridicată în sudul teritoriului unde, după-amiaza, maximele ajung la 33 chiar 34 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti vremea nu se schimbă semnificativ. Va fi în continuare foarte cald: 18-19 grade dimineaţa şi în jur de 32 de grade la amiază. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Seara instabilitatea atmosferică se va accentua şi vor fi averse, tunete, fulgere şi vânt.

Joi instabilitatea atmosferica se mai reduce.Local, la munte şi în nord-est şi pe arii restrânse în rest vor mai fi averse şi descărcări electrice. Izolat sunt şi condiţii de grindină si nu sunt excluse cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla cu putere în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem al ţării.

În capitală, ziua de joi vine cu ceva nori, averse temporare, tunete şi fulgere.Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ