Prognoza meteo pentru trei zile: Vom avea weekend cu ploi

| 05 mar, 2014

Joi va ploua pe arii relativ extinse în regiunile extracarpatice şi pe spaţii mai restrânse în rest. Izolat, în sudul ţării cantităţile de apă vor mai depăşi 15...20 l/mp.

În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte. Temporar, vântul va avea unele intensificări în sud-estul ţării, precum şi la munte. Temperatura continuă să aibă valori mai mari decât mediile climatologice în vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în nord-est şi 15 grade în nord-vest şi centru. Izolat, dimineaţa, se va semnala ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCURESTI

În capitală aspectul vremii va fi în continuare închis şi temporar va ploua. Ziua a început cu 5...6 grade, iar la prânz nu vor fi mai mult de 7 grade celsius.

PROGNOZA METEO MUNTE

La munte urmează o zi mohorâtă cu ploi slabe, temporare. În zona înaltă aferentă Carpaţilor Orientali şi Meridionali se vor semnala precipitaţii mixte neînsemnate cantitativ. Vântul va sufla cu putere. Temperaturile maximele nu diferă foarte mult faţă de ieri, astfel că vor fi 6 grade la Stâna de vale, 5 grade la Predeal, 3 grade la Sinaia şi Păltiniş, 2 grade Semenic şi minus 2 grade sus pe Ceahlău.

PROGNOZA METEO pe REGIUNI

În regiunile intracarpatice tot vreme închisă şi cu ploi, în general slabe, pe arii restrânse. Temperatura însă este ridicată, peste 10 grade în general, până la 15 grade la Satu Mare, Baia Mare şi Alba Iulia. La munte precipitaţiile vor fi mixte iar vântul va avea intensificări.

În sud, plouă de dimineaţă până seara şi izolat cantităţile de apă pot trece de 15-20 l/mp. Vântul bate moderat, din când în când cu intensificări în Muntenia. Şi aici vremea este uşor mai caldă pentru această dată, maxime în general între 10 şi 13 grade.

În Dobrogea vreme este în acelaşi ton: fără soare, cu ploi pe arii extinse şi cu vânt. La amiază vor fi 12 grade la Tulcea şi 10 la Constanţa.

În Moldova deasemenea plouă pe arii extinse, izolat cantităţile de apă pot trece de 15-20 l/mp. Este cea mai rece regiune a ţării fără însă să fie mai rece decât ar trebui să fie la data din calendar: maxime de 7 grade în partea nordică a regiunii şi 10-11 grade în rest.

PROGNOZA METEO pe 2 ZILE

Mâine vremea se menţine în general închisă, dar caldă în vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Va ploua pe arii extinse în regiunile extracarpatice şi local în rest. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 grade la suceava şi 13-14 grade în regiunile intracarpatice la Timişoara, Oradea, Cluj Napoca şi Târgu Mureş 14.

În capitală, vremea va fi în continuare închisă şi temporar va ploua slab. Dimineaţa 5-6 grade dar creşterea diurnă este foarte mică, 7-8 grade cel mult la amiază.

Sâmbătă tot vreme închisă, iar din punct de vedere termic, uşor mai caldă decât în mod normal pentru această dată calendaristică în vest, nord-vest şi centru. Va ploua slab, pe arii extinse în regiunile sudice şi local în rest. În zona montană precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6-7 grade în sudest şi 15 grade în regiunile nordvestice la Oradea, Baia Mare. Cu totul izolat, dimineaţa, în zonele joase de relief din sud vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti tot vreme fără soare, în schimb trecător va ploua slab pe parcursul zilei. 4 grade dimineaţa şi o maximă de 6...7 grade.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ