PROGNOZA METEO. Vreme instabilă, cu ploi însoţite de descărcări electrice. Când se reinstalează CANICULA

| 13 iul, 17:27

Marţi, vremea rămâne în general instabilă. Sunt aşteptate averse, trecător însoţite de descărcări electrice, local în nordul, centrul şi estul ţării şi pe arii restrânse în rest. Cer noros va fi şi la Bucureşti, unde sunt aşteptate ploi, mai ales după-amiaza şi seara.

Cerul va avea înnorări temporare şi se vor semnala averse, trecător însoţite de descărcări electrice, local în nordul, centrul şi estul ţării şi pe arii restrânse în rest. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în Banat, Oltenia şi la munte, dar trecător şi în celelalte regiuni, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade in Maramures şi 31 de grade in extremitatea sudica a Olteniei.
BUCUREŞTI. Vremea devine în general instabilă si in zona Capitalei, unde cerul va fi partial acoperit de nori şi, mai ales după-amiaza şi seara, sunt asteptate ploi slabe, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. In aceste conditii termometrele nu strang mai mult de 27 de grade.

Şi pe parcursul zilei de miercuri, meteorologii anunta manifestari de instabilitate atmosferica în centrul, nordul şi nord-estul ţării, dar de acestea data ploile de vara cu tunete, fulgere si rafale de vant sunt asteptate pe arii mai restanse. În restul zonelor se arata soarele şi temperaturile cresc. Despre ploi, in aceste zone, putem vorbi numai izolat si cel mai probabil mai ales pe la deal şi pe la munte. Temperaturile maxime vor pleca de la 22 de grade în nordul Moldovei şi se vor opri la un grad de pragul caniculei, respectiv 34 de grade în sudul Olteniei.
Vremea frumoasă si insorita revine in zona capitalei, unde pe fiondul soarelui generos, mercurul in termometre urca spre 30...31 de grade.

PROGNOZA METEO. JOI se anunta o vreme predominant frumoasă in toata tara si călduroasă în orele amiezii în regiunile vestice si sudice. Cativa nori vor fi prezenti pe cer in zonele estice, centrale şi la munte, dar numai izolat acestia vor lasa ploi slabe de scurtă durată şi descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în nordul Moldovei şi 35...36 de grade izolat în Oltenia, primele semne ale valului de caldura ce urmeaza sa afecteze tara noastra.
Soare, vant linistit si temperaturi de pana la 30...31 de grade la umbra anunta meteorologii si pentru Bucuresti in cursul zilei de joi.

Zilele de la sfarsitul saptamanii vor aduce o intensificare a valului de caldura peste toata tara, astfel încât vremea va deveni caniculară în orele amiezelor în majoritatea regiunilor. Se estimeaza maxime termice la umbra intre 26 si 37 de grade. In tot acest timp, ploile vor fi destul de putine si se vor arata sporadic pe la munte si, eventual, prin regiunile nordice si nord-estice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ