Prognoza pe trei zile: vântul va bate cu putere, iar ploile nu ne vor ocoli

| 17 sep, 2013

Următoarele zile vor fi dominate de o vreme rece, iar vântul care va sufla cu putere, pe alocuri, va spori senzaţia de frig. De asemenea, meteorologii ne avertizează că vor apărea ploi, în unele locuri importante cantitativ.



Miercuri se răceşte în toată ţara. Vremea devine răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă a anului în nord şi în centru, unde temperaturile nu mai depăşesc la amiază 12 grade mergând până la cel mult 22 de grade în sud şi sud-est. Totodata nu scăpăm de ploi. Continuă să plouă în regiunile nordice, estice şi centrale şi se vor strânge cantităţi importante de apă, de peste 20...25 l/mp şi izolat 50 l/mp. Pe crestele montane vor fi şi precipitaţii mixte. În restul zonelor vremea se ameliorează şi soarele pune treptat stăpânire pe cer. Vântul se agita în majoritatea regiunilor, dar are mai multă putere în cele sudice şi de răsărit, dar şi la munte.

Vremea se răceşte şi în Capitală miercuri, unde amiaza nu aduce mai mult de 21 de grade. O vreme răcoroasă pentru această dată din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va fi destul de nervos, sporind senzaţia de rece.
Joi, vremea va fi rece pentru această dată în vestul şi centrul ţării, unde cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în general slab cantitativ. În restul zonelor valorile termice vor fi apropiate de cele înregistrate în mod obişnuit, cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi abia spre seara şi în timpul nopţii. Vântul continuă să sufle cu putere la munte, unde, la peste 1800 m altitudine, vor fi posibile precipitaţii mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 11 grade în estul Transilvaniei şi 26 de grade în sudul extrem al teritroiului.

În Bucureşti, joi, vremea se apropie de normalul termic al perioadei, cu cele 22....23 de grade pe care le vor strânge termometrele în orele amiezii. Soarele domină cerul peste zi, dar noaptea se înnorează şi trecător va ploua slab. Vântul nu mai are excese.

Deşi se mai încălzeşte puţin vineri în regiunile intracarpatice, vorbim în continuare de o vreme răcoroasă în toată ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorări din când în când în nordul şi centrul ţării, unde pe alocuri mai ploua slab. Vântul are răbufniri nervoase munte, dar izolat şi în restul zonelor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 14 grade în estul Transilvania până la 24 de grade în Lunca Dunării, sâmbătă dimineaţa mercurul în termometre va cobora spre 0 grade în zonele depresionare, aşa că va fi din ce în ce mai frig.

Vremea va fi răcoroasă şi în Capitală, vineri, deşi soarele domină cerul, iar vântul este puţin mai agitat din când în când. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ