Programul IMM Invest primeşte 5 miliarde lei în plus. Ce alte modificări a adoptat Guvernul

| 24 aug, 22:17

Guvernul a reintrodus pe ordinea de zi a ședinței de luni seara o ordonanţă de urgenţă care vizează o serie de modificări la Programul IMM Invest.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a explicat, la solicitarea premierului Orban, că a luat în calcul observaţiile Consiliului Legislativ, propunând o serie de modificări importante, precum creșterea plafonului alocat inițial în program, dar nu numai:

„Creşterea plafonului de la 15 miliarde de lei, la 20 de miliarde, implementarea unei perioade standard de subvenţionare a dobânzii de 8 luni de la data acordării creditului, pentru că, iniţial, se ducea până la sfârşitul anului şi atunci este o perioadă standard pentru toţi cei care beneficiază de acest program. Crearea unor posibilităţi ca microîntreprinderile şi întreprinderile mici pentru accesarea creditelor, linii de credit pentru finanţarea capitalului de lucru în valori mai mari de până la 5 milioane. (…) Şi, am eliminat cerinţa prin care beneficiarii programului se obligau să nu disponibilizeze personalul existent până la data de 31 decembrie 2020, deci program de lucru din ce în ce mai flexibil”, a explicat Cîţu, potrivit G4Media.ro.

Premierul a transmis ca, după adoptarea în şedinţa de Guvern, actul normativ să fie publicat în Monitorul Oficial în regim de urgenţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ