Programul guvernamental ”Prima Casă” va fi exclus de la Legea Dării în plată. PSD și PNL au ajuns la un acord

| 25 mar, 21:19

Liderii principalelor partide politice românești au ajuns, vineri, la un acord cu privire la programul guvernamental “Prima casă”. Conform Ziarului Financiar, programul va fi scos din Legea dării în plată.

De asemenea, viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a declarat că prnu există dificultățid e rambursare la Prima casă, programul fiind instituit după criza financiară.

Prima Casă trebuie iasă cu totul din mecanismul Legii dării în plată. Aici sunt două judecăţi: prima este aceea că beneficiarii creditului Prima Casă nu au nevoie să fie ajutaţi. Nu trebuie să încercăm să reparăm ceva ce nu e stricat. Nu există dificultăţi de rambursare la Prima Casă pentru că programul a fost instituit după criză, deci imobilele se aflau la o valoare scăzută, nu au pierdut din valoare odată cu criza, iar persoanele care au luat credite nu au pierdut din venituri pentru că asta s-a întâmplat înainte de lansarea programului Prima Casă. Al doilea motiv este că programul a fost de aşa manieră construit ca avansul să fie mic şi ratele să fie mici. Atunci programul este unul suportabil de persoane aflate la începutul carierei şi al vieţii şi au nevoie de ajutor. Un alt motiv este că programul Prima Casă funcţionează. Băncile dau credite cu avans de doar cinci la sută, ceea ce e foarte puţin, doar pentru că primesc garanţia statului”, a declarat Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ