Programul NOUA CASĂ se lansează din 15 august. Care sunt condiţiile de aplicare

| 14 aug, 11:50

Programul NOUA CASĂ care va facilita cumpărarea unei locuinţe de către români urmează să fie disponibil din data de 15 august 2020. "Noua Casă" va înlocui programul "Prima Casă", printre cele mai importante modificări făcute de către Guvern numărându-se creşterea plafonului maxim de creditare şi al procentului din sumă ce va fi oferit ca avans.

Programul Noua Casă va avea ca plafon maxim suma de 140.000 de euro, valoare cu mai mult decât dublul prevăzut în programul anterior "Prima Casă". Totuşi, acordarea acestei garantări din partea statului o presupune achiziţia unei locuinţe mai noi de cinci ani, iar avansul pentru acest tip de credit creşte până la 15%.

Va exista şi posibilitatea oferirii unui avans de 5%, însă pentru această valoare plafonul maxim de garantare este de 70.000 de euro, mai mare decât în cadrul programului anterior "Prima Casă", şi poate fi accesat doar pentru achiziţia de locuinţe mai vechi de cinci ani.
Procentul de garantare pentru apartamentele vechi a crescut de la 40% la 50%, iar pentru cele noi ponderea maximă a garanţiei oferită de stat a urcat la 60%.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ