PROIECT: Autorităţile locale obligate să înfiinţeze cel puţin o creşă la 15.000 de locuitori

| 10 mar, 13:34

Consiliul local va asigura condiţiile pentru înfiinţarea a cel puţin o creşă la 15.000 de locuitori din zona de competenţă, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică la Parlament.

Potrivit proiectului pentru modificarea Legii 263/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea creşelor, înfiinţarea acestor instituţii se poate face şi prin construirea unor anexe la grădiniţele existente, astfel încât să poată prelua şi copiii de la vârsta de un an. 

Conform iniţiativei, cheltuielile privind înfiinţarea creşelor din sistemul public se vor asigura din fonduri proprii, fonduri structurale europene, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite. 

Prin iniţiativa legislativă se doreşte impulsionarea mamelor pentru a se întoarce la serviciu, prin facilitarea accesului la înscrierea copiilor la creşă. În acelaşi timp, proiectul vine ca o măsură pentru reintegrarea timpurie în activitatea profesională a femeilor care au născut şi doresc să-şi continue dezvoltarea profesională. 

"Dincolo de remunerare, concediu maternal sau ajutoare financiare pentru creşterea copilului, statul trebuie să îşi dezvolte politicile în ceea ce priveşte înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea creşelor, pentru că una dintre problemele cu care se confruntă tinerele familii este aceea privind îngrijirea şi educaţia timpurie a copilului", se arată în expunerea de motive a proiectului. 

Proiectul de lege, care se află în consultare publică până pe 4 aprilie, este semnat de deputaţii Maria Grecea (PNL), Dumitru Niculescu (UNPR), Ionel Stancu (minorităţi) şi Liliana Ciobanu, Răzvan Condurăţeanu, Maria Dragomir, Florentin Gust (neafiliaţi).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ