Proiect MEN: Contribuţia României în perioada 2013-2017 la ESA este de 95 milioane euro

| 27 mai, 2013

Contribuţia României la programele opţionale ale Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) va fi în perioada 2013 - 2017 de 95 de milioane euro, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.

'Se aprobă plafonul de autorizare a angajării de fonduri în sumă de 95 milioane de euro pentru perioada 2013 - 2017 pentru programele opţionale acoperite de Articolul V, 1 b, din Convenţia ESA la care România va participa şi pentru care au fost identificate capacităţi sau potenţial naţional, în baza recomandărilor Agenţiei Spaţiale Române. (2) Plafonul de autorizare a angajării de fonduri pentru programele opţionale ale ESA menţionat la alin. 1 poate creşte gradual, pe măsură ce vor fi identificate noi capacităţi de participare în perioada 2013 - 2017, până la un nivel maxim în care bugetele de plăţi corespunzătoare acestor angajări de fonduri să se încadreze la un nivel maxim de 30 milioane euro anual. România va contribui, în limita plafoanelor stabilite, la costurile fiecărui program opţional pentru care s-a declarat interesată, conform mandatului, discuţiilor cu ceilalţi miniştri responsabili pentru spaţiu din statele membre ESA şi votului exprimat în Consiliul ESA la nivel ministerial', prevede proiectul.

Potrivit sursei citate, plafoanele anuale de autorizare a angajării de fonduri şi bugetele de plăţi aferente acestor contribuţii se prevăd anual şi se suportă integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, defalcate conform cu specificul Agenţiei Spaţiale Europene, în limita prevederilor bugetare aprobate.

Pentru anul 2013 contribuţia financiară a României pentru programele opţionale este de 8.104.000 euro, echivalentul în lei la cursul Băncii Naţionale a României din data efectuării plăţii.

'Agenţia Spaţială Română va elabora anual rapoarte şi va informa Guvernul, cu ocazia elaborării proiectului de buget pentru anul următor, cu privire la contribuţiile României la finanţarea şi implementarea programelor opţionale la care este parte', se precizează în proiectul HG.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ