Proiect: Primarii vor putea angaja consilieri personali pentru relaţia cu diaspora

| 02 sep, 11:27

Primarii vor putea angaja consilieri personali pentru relaţia cu diaspora, au propus, într-o iniţiativă legislativă, 23 de deputaţi şi senatori ai PNL, PSD şi neafiliaţi.

Proiectul prevede că primarii comunelor, oraşelor, municipiilor reşedinţă de judeţ, primarul Bucureştiului, precum şi fiecare dintre primarii de sector vor putea angaja, în limita numărului maxim de posturi aprobate, câte un consilier personal în relaţia cu diaspora. 

Iniţiatorii arată, în expunerea de motive, că prin această iniţiativă se urmăreşte realizarea "unei legături extrem de strânse între românii de pretutindeni şi România''. 

"Unul dintre elementele cele mai importante care pot favoriza o astfel de legătură este implicarea românilor din diaspora în dezbaterile politice privind viitorul ţării noastre, dar şi în procesul politicii de administraţie locală. (...) Prin adoptarea acestei propuneri se poate evidenţia şi pune în valoare atât ingeniozitatea, cât şi creativitatea românească, beneficiind cu toţii de transferul de idei şi de proiecte în ambele direcţii, din străinătate către România şi invers", argumentează iniţiatorii. 

Iniţiativa legislativă se află în dezbatere la Camera Deputaţilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ