Proiecte prezidenţiale marca PDL

| 25 oct, 2013

Competiția pentru fotoliul de prezidenţiabil PDL a demarat oficial joi la Suceava. Cei trei candidaţi şi-au prezentat în premieră proiectele cu care speră să atragă atenţia.

Obiectiv vorbind,  zarurile au fost demult aruncate, Cătălin Predoiu, locotenentul buldogului Blaga este ca şi câştigător, tot mai multe filiale cad la picioarele lui precum popicele. Gheorghe Falca, infiltrat în cursă la ordinul nașului de la Cotroceni, se găsește în condiţia celui care aleargă singur, dar termină pe locul doi. Depăşit mereu de situaţie, vobește greu şi prost, iar pe alocuri cade în ridicol. În sfârşit, Simona Creţu, o ecologistă convinsă, o ONG-istă care îşi va canaliza campania pe cele două mari proiecte în dezbatere - Roşia Montană şi gazele de şist. Pedelista fără notorietate conduce Asociaţia Terra Ecologică, iar în campania pentru locale a susţinut transformarea lacului Văcăreşti în cel mai mare parc la Bucureştiului. Creţu face parte din aripa Udrea, are sarcina de a rupe cât mai multe voturi de la Predoiu şi să încline balanţa spre democrat-liberalii rămaşi fideli preşedintelui Băsescu.

În cetatea de scaun a Moldovei, Falcă a prezentat proiectul de ţară “Societatea vie” subliniind valorile dreptei şi militând deschis pentru unificarea arhipelagului de forţe de pe această parte a eşichierului politic. Primarul Aradului repetă papagaliceşte mesajul transmis de şeful statului. Interesant este că Falcă evită să atace adversarii de la guvernare conştient că este o pradă uşoară şi coboară discursul la generalităţi sforăitoare.

De cealaltă parte a baricadei, Cătălin Predoiu a adoptat clasicul discurs demagogic împotriva puterii. Prim-vicele PDL, înfierbântat pe semne de susţinerea de care se bucură, a dat  câteva rateuri de coerență. Fostul ministru afirmă că USL a promis locuri de muncă, bani mai mulţi în buzunarele românilor şi a minţit. Lucru valabil și în privinţa gazelor de şist. S-o luăm invers, useliştii au fost iar unii dintre ei încă mai sunt sceptici în privinţa respectării celor mai înalte standarde de mediu. Ceaţa s-a risipit odată ce Uniunea Europeană a dat undă verde proiectelor de extragere a gazelor de şist.

Bani mai mulţi în buzunarele românilor?! Guvernul Ponta a reîntregit pensiile, salariile, indemnizaţia pentru creşterea copilului la nivelul lui mai 2010. Totodată, reducerea taxei pe valoare adăugată în zona de morărit şi panificaţie a condus la scăderea preţului la pâine cu 10-15%, un lucru invizibil pentru politicieni, dar important pentru omul de rând. În ceea ce priveşte noile locuri de muncă, datele Institutului Naţional de Statistică evidenţiază o creştere substanţială a salariaţilor cu contracte de muncă, cu aproape 100.000 de persoane (perioada de referinţă este martie 2012 - martie 2013).

Referitor la proiectele prezidenţiale marca PDL, acestea sunt sublime dar lipsesc cu desăvârşire, doar tangenţial s-au adus în discuţie însă numai la timpul viitor - va trebui… Subţire din partea celui mai longeviv ministru, care a trecut totuşi prin trei guverne. Dacă vrea să câştige prezidenţialele faza pe partid şi apoi naţională, Predoiu ar fi bine să găsească un discurs mai puţin ponosit şi obligatoriu să aducă proiecte palpabile şi credibile. Îl compătimesc însă - s-a uitat prin curtea de la Modrogani şi cam bate vântul, specialiştii fug de PDL că dracu’ de tămâie, după experimentul nereuşit marca Băsescu-Boc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 oct, 2013
CEZAR
Dl. A.Pop este un inregimentat politic USL, asa ca nu are credibilitate in nimic din ceea ce scrie. In loc sa analizeze proiectele celor trei candidati, individul practica un " misto " de tip M.Badea. Si asa suntem satui de mascariciul M.Badea, o copie nereusita a astuia ne mai lipsea!
26 oct, 2013
cantautor
"specialistul" consilier al lui Nita,in schimb,e bun....
el nu fuge de la Psd, e doar "retinut"acolo...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ