Proiectul de lege privind amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse, aviz favorabil

| 04 iun, 2013

Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor a dat, marţi, aviz pozitiv propunerii legislative pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse.

Decizia privind acordarea unui aviz favorabil pentru această propunere legislativă a fost luată cu patru voturi favorabile, un vot împotrivă şi două abţineri.

Propunerea legislativă, care aparţine deputatului din partea minorităţilor naţionale Nicolae Păun şi deputatului PSD Mădălin Voicu, are ca obiect de reglementare amnistierea infracţiunilor pentru care Codul penal sau legile speciale prevăd o pedeapsă privativă de libertate de până la 4 ani inclusiv sau amendă, precum şi graţierea în întregime a pedepselor cu închisoare de până la 6 ani inclusiv şi a pedepselor cu amendă aplicate de instanţa de judecată, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei dispusă de instanţă.

Preşedintele Comisiei, Nicolae Păun, unul dintre iniţiatorii acestui proiect de lege, a motivat că propunerea este necesară pentru diminuarea supraaglomerării unităţilor sistemului penitenciar, arătând că 8.000 de persoane care au fost condamnate nu au loc în penitenciare.

"Poporul român este un popor creştin şi ar trebui să se aplece şi către cei aflaţi la prima condamnare", a adăugat Păun.

El a arătat că proiectul nu îi vizează pe Adrian Năstase şi George Becali, punctând că niciunul dintre cei doi nu ar beneficia de prevederile actului normativ.

În cazul acestui proiect de lege Comisia juridică a Camerei Deputaţilor este sesizată în fond, urmând să dea un raport. 

Plenul Camerei Deputaţilor va lua decizia finală cu privire la acest act normativ, fiind for decizional. 

Pe 22 mai, senatorii au respins propunerea legislativă pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ