Proiectul de lege privind Codul de procedură penală, retrimis la Comisia juridică

| 26 iun, 2013

Plenul Camerei Deputaţilor a decis miercuri să retrimită la Comisia juridică pentru o săptămână proiectul pentru punerea în aplicare a legii 135/2010 privind Codului de procedură penală. În aceste condiţii,  preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a spus că va convoca sesiune extraordinară.

După ce au dezbătut aproximativ jumătate din articolele proiectului de lege şi nu au căzut de acord asupra uneia dintre prevederi şi după aproximativ 15 minute de pauză de consultări, liderul grupului parlamentar al PSD, Marian Neacşu, a solicitat retrimiterea la comisie a proiectului de act normativ.

"Daţi care termen vreţi dvs, dar foarte scurt, că eu oricum convoc sesiune extraordinară. (...) Este normal (n.r.- ca proiectul să fie retrimis la comisie) dacă votăm altfel, votăm cum aţi votat la Cameră, avem articolul acesta ca la Senat, e o întreagă carcaleală. Nu mai contează, mulţumesc grupului PNL pentru această viziune social-democrată şi europeană, este foarte bine că am votat aşa. ...Ceilalţi colegi sunt în opoziţie, noi suntem la guvernare", a precizat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, iar plenul a votat pentru ca proiectul de lege să se întoarcă la Comisia juridică pentru o săptămână.

Proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului de procedură penală are patru titluri, fiind prevăzute reguli procedurale pentru rezolvarea situaţiilor tranzitorii. Totodată, este stabilit la nivel de principiu aplicarea imediată a legii procesuale noi tuturor proceselor şi procedurilor penale aflate în curs de desfăşurare la data intrării în vigoare a noului Cod de procedură penală. 

Întregul pachet de reformă în materie penală trebuie să intre în vigoare la 1 februarie 2014, iar miercuri este ultima şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor din actuala sesiune parlamentară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ